Logo UVGrau en Informació i DocumentacióFacultat de Geografia i Història Logo del portal

Alumnes del Grau visiten l'arxiu del Ministeri d'Agricultura i la Biblioteca Nacional

  • 12 de juny de 2018
Image de la noticia

Els alumnes del Grau d'Informació i Documentació de la Universitat de València han realitzat dijous 10 de maig una doble visita a dues grans institucions pertanyents a la seua disciplina, l'arxiu i biblioteca del Ministeri d'Agricultura i la Biblioteca Nacional d'Espanya.

L'arxiu del Ministeri es va obrir per primera vegada a visitants externs i els alumnes van tenir la sort de veure fons procedents tant de la biblioteca, des de monografies com la "Carta d'Índies" a publicacions periòdiques i fotografies, com de l'arxiu, el qual està en procés d'adaptació a l'administració electrònica, comprovant els processos de transferència des dels arxius d'oficina a l'Arxiu Central mitjançant paper i també amb l'aplicació ALBALÁ (Baratz).
A la Biblioteca Nacional d'Espanya han conegut la seva història des del seu origen i l'impuls que li va donar Isabel II fins al punt d'inflexió que va suposar la instauració del dipòsit legal en 1958. Recorrent les seves belles sales han conegut dades i anècdotes, com la quantitat de metres lineals de prestatgeries que alberguen els seus fons: més de 350 quilòmetres, que posats en línia ens portarien de Madrid a València. S'han acostat a una biblioteca amb un gran caràcter conservador però amb una gran aposta per la difusió.
Ha resultat una visita enriquidora amb dues realitats diferents però properes, segons informa Esther Peris Gil, una de les estudiantes del Grau que ha participat a la visita.