Universitat de ValènciaGrau en Mestre/a en Educació InfantilFacultat de magisteri Logo del portal

Magisteri obri la presencialitat en els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 11 de novembre de 2021
 

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València s’ha celebrat per primera vegada a la Facultat de Magisteri, durant el matí d’aquest dijous, 11 de novembre, recuperant la presencialitat després de la pandèmia de la covid-19. L’encontre ha reunit prop d’una vintena d’estands en l’exterior de la Facultat, on l’estudiantat i les persones egressades han optat a noves oportunitats laborals ofertades per les empreses participants.

Han estat presents 18 empreses i entitats, entre les quals Labora, Fundació València Activa, CSIF, Palau de la Música-Ajuntament de València, STEPV, Actio, Irco, Feceval o Inserta.

El Fòrum ha arrancat a les 9:30 hores amb l’acte d’inauguració, a càrrec de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu; i la degana de la Facultat de Magisteri, Ana Botella.

La rectora Maria Vicenta Mestre ha celebrat el caràcter presencial d’aquest primer fòrum, així com el fet que la Facultat de Magisteri i UVocupació, organitzadors de l’acte, “han estat capaços de congregar a les institucions més rellevants, autonòmiques i locals, en l’àmbit de la inserció laboral”. Ha destacat, també, que a la Facultat de Magisteri “es formen les persones encarregades d’un dels recursos més valuosos que tenim: els xiquets i les xiquetes”, i ha animat l’estudiantat a participar en la jornada, a descobrir “quina classe de mestres volen ser”, si bé ha recordat que UVocupació, en paral·lel a jornades puntuals com aquesta, realitza moltes activitats adreçades a la inserció laboral dels estudiants i les estudiantes.

Per la seua banda, el director general de Labora ha subratllat la importància de la realització de pràctiques durant el període de formació dels futurs mestres i ha valorat “aquesta oportunitat de viure en directe una professió” abans d’exercir-la. Així mateix, s’ha adreçat a l’auditori en aquests termes: “Heu de ser conscients que vosaltres aneu a construir els fonaments, les bases, l’estructura… d’unes xicotetes persones que seran els professionals del futur, i per aquest motiu direu, amb molt d’orgull, que sou mestres”.

La degana Ana Botella, en la seua intervenció com a moderadora de l’acte, ha mostrat la seua satisfacció en formar part dels Fòrums. “És un privilegi poder compartir amb l’estudiantat el dia de hui; no oblidem que a la Universitat estem prestant un servei públic, el qual inclou impulsar el futur laboral de les persones egressades d’aquest centre i promoure l’ocupació de qualitat posant en contacte directe els futurs professionals i les empreses”, ha dit. “Volem il·lusionar-vos amb aquest Fòrum i en tenim motius: la Universitat de València destaca en els rànquings internacionals per la seua tasca investigadora i generadora de coneixements, però també en xifres d’ocupabilitat, no ho podem perdre de vista”, ha apuntat.

A l’acte inaugural hi han assistit també la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla; així com l’equip deganal i una nodrida representació acadèmica.

Tot seguit, ha tingut lloc la conferència d’obertura per Jimmy Pons, cofundador de Roundcubers.com, i cocreador del concepte Mindfulness Executiu i aulesencalma.com, amb el títol ‘Claus per a adaptar-se a nous reptes i oportunitats en un món envoltat d’incertesa’, presentat pel vicedegà de Recerca i Estudis de Postgrau, Jordi Solbes.

Les activitats de caire acadèmic han conclòs més tard, amb la taula redona ‘Pràctiques extracurriculars i eixides professionals en Magisteri’, moderada per la vicedegana de Pràctiques i Participació, Marta Talavera, i que ha comptat amb les intervencions de Virginia Dasí, Aaron Turpin i Loles Madero.

A partir del migdia, s’han obert els 18 estands, ubicats en l’exterior de la Facultat, acollint la visita de centenars de persones, entre estudiantat i egressats. Durant la jornada hi ha hagut noves ofertes i oportunitats laborals, a les quals pot optar l’alumnat de Magisteri.

En aquest sentit, UVocupació ha recomanat a les persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses presents en el fòrum, que seleccionen les que són del seu interés i que busquen informació sobre elles. Igualment, el servei d’ocupació de la UV ha estat present durant tot el matí amb un servei d’orientació per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Els Fòrums del curs 2021-2022
Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València van iniciar el curs el passat 2 de novembre a la Facultat de Farmàcia. En total, s’hi han organitzat 11 encontres, a càrrec del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, a través de la Fundació General de la UV i UVocupació, amb la col·laboració de les diferents facultats i centres universitaris.

A més de Magisteri (Campus dels Tarongers), acollirà per primera vegada aquest Fòrum la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació (Campus de Blasco Ibáñez) el dia 9 de març de 2022.

D’altra banda, tornaran a celebrar-se fòrums per branques de coneixement com són els de Ciències de la Salut, a la plaça Charles Darwin del Rectorat el dia 3 de març; Ciències, al Campus de Burjassot-Paterna el 7 d’abril; i Enginyeries, a l’ETSE-UV el 28 del mateix mes.

La resta de trobades seran el 31 de gener a la Facultat de Ciències Socials, el 2 de febrer a la Facultat de l’Activitat Física i l’Esport, el 15 febrer a la Facultat de Dret, el 24 de febrer a la Facultat de Geografia i Història, i el 29 de març a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Llista d'enllaços: