Universitat de ValènciaGrau en Nutrició Humana i DietèticaFacultat de Farmàcia Logo del portal

Taula redona: "Guerra i ciència en un món global"

  • 28 de novembre de 2022
Image de la noticia

INNOCAMPUS us convida a la taula redona titulada: “Guerra i Ciència en un món global” on el tema principal serà quin és el paper de la Ciència en un món de crisi i conflictes.

DIA: 1 de desembre de 2022

HORA: 12 h

LLOC: Saló de Graus (Facultat de Farmàcia)

PROGRAMA

12:00h: INTRODUCCIÓ  

12:20h  

Pedro Ruiz Castell - Història de la Ciència  

Pedro Ruiz Castell és Professor Titular d'Història de la Ciència a la Universitat de València. Llicenciat en Física per la Universitat de València i Doctor en Història de la Ciència per la Universitat d'Oxford, va ser coordinador del Departament de Documentació i Investigació del Museu Nacional de Ciència i Tecnologia de Madrid, així com investigador postdoctoral del Departament de Filosofia i del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre de l'Institut Interuniversitari López Piñero d'Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi ambient, ha estat investigador convidat en diferents centres com l'Imperial College de Londres, la Universitat de Manchester o la Chemical Heritage Foundation de Filadèlfia. La seua investigació s'ha desenvolupat en l'àmbit de la història de l'astronomia en els segles XIX i XX, la ciència en l'esfera pública, la instrumentació científica i els museus de ciència i tecnologia. Actualment és Diputat per València pel Grup Parlamentari Socialista i Portaveu d'Innovació, Universitats i Ciència.  

12:40h  

Clara González Safont - Creu Roja  

Clara González Safont és graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de València i Màster en Professorat de Secundària en l'especialitat Biosanitària. Fa 10 anys que col·labora com a voluntària amb Creu Roja Espanyola exercint una labor d'educació alimentària en diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat i des del 2018, treballa com a Tècnica de Salut local en aquesta entitat.  

13:00h  

Rebel·lió Científica  

Ponents:  

- Dra. Kathryn Dowling, Universitat de Califòrnia - Berkeley.   

- Tao Gómez Gil, Eng. de Camins, Canals i Ports, Màster en Hidràulica i Medi Ambient i ex-investigador en la UPV  

Kathryn i Tao són membres de Rebel·lió Científica. Rebel·lió Científica està formada per persones pertanyents a la comunitat científica i acadèmica rebel·lant-se davant la inacció política enfront de la crisi climàtica, ecològica i social. El seu objectiu final i la raó per la qual existeix com a moviment és aconseguir que els nostres governs actuen de manera urgent i immediata enfront de la crisi climàtica i social mitjançant la mobilització massiva de la comunitat científica i acadèmica fent desobediència civil no violenta. 

13.20 Debat  

13.45 Lliurament de premis Innocampus Explora a la multidisciplinarietat en el TFG 

AFORAMENT LIMITAT