Logo UVGrau en Òptica i OptometriaFacultat de Física Logo del portal

II Simposi Els Tres Regnes
II Simposi Els Tres Regnes. Inscripció oberta gratuïta

En 2008 i després d'un llarg procés es va desenvolupar el I Simposi La Creu dels Tres Regnes. Espai i temps en un territori de frontera. La seu va ser la localitat valenciana d'Ademús. El motiu del mateix era conjuminar gents, investigadors, pobles, realitats, problemes i solucions d'aquests territoris amb una clara problemàtica comuna. El trifini (en el terme de Castielfabib, llogaret de Rierol Cerezo) uneix les terres de Castella, Aragó i València. El Simposi va tindre un gran èxit de públic, ponents i comunicacions, a més de dinamitzar la localitat. Els seus resultats van ser publicats l'any 2011 en un llibre titulat La Creu dels Tres Regnes. Espai i temps en un territori de frontera (UCLM; 2011) coordinat per Josep Montesinos i Carmen Poyatos.


Ara volem plantejar el II Simposi. En aquesta ocasió participen les tres Universitats dels territoris: Universitat de València (Facultat de Geografia-Història), Universitat de Castella-la Manxa (Facultat de Ciències de l'Educació i Humanitats, Campus de Conca), Universitat de Saragossa (Facultat de Ciències Socials i Humanes, Campus de Terol). La seu central serà la localitat d'Ademús, i Moya a Conca, més Libros a Terol.


A l'organització s'incorpora l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) la qual coordinarà l'apartat de ‘Parles’, seguint la tradició de diverses jornades realitzades sobre aquest tema anteriorment.


En l'organització participen, igual que en la primera edició, l'Associació d'Amics de Moya i l'Institut Cultural i d'Estudis del Racó d'Ademús (ICERA). Així mateix, s'espera la participació d'altres institucions dels tres territoris.


Hi haurà diversos blocs de contingut, al voltant de les parles de les diferents zones, el Patrimoni Cultural i Natural i el Territori.

Info II Simposi: https://ir.uv.es/MqhT5qg

Automatrícula: http://links.uv.es/w2e0IP8

 

 

Data De 20 de maig de 2022 a 14 de juliol de 2022. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Ademuz, Cuenca, Libros

 
Organitza

Servei de Cultura Universitària.

https://extensio.uv.es

 

Contacta cursosextensio@uv.es

 
Més informació