Logo UVGrau en QuímicaFacultat de Química Logo del portal

Introducció

L'objectiu fonamental d'UVOcupació és facilitar i potenciar la inserció laboral de tots els estudiants i titulats de la Universitat de València.

Per això, posa a la teua disposició un servei d'orientació professional i laboral que et permetrà rebre informació sobre aspectes que s'han mostrat rellevants per a la teua inserció, com ara:

  • Eines i tècniques de recerca d'ocupació
  • Situació del mercat laboral
  • Eixides professionals per a les diferents titulacions
  • Competències i perfils més valorats
  • Formació d'interès per a la inserció
  • Planificació i desenvolupament de la carrera professional

Una de les claus per dissenyar i gestionar amb èxit la teua estratègia d'inserció laboral i la teua trajectòria professional consisteix a identificar els principals elements del procés i a prendre consciència que exigirà una certa preparació i una actitud proactiva.

A continuació, et proposem tres activitats que resulten molt interessants per optimitzar el teu procés d'inserció.

  • Coneix-te

Abans d'iniciar un procés de recerca d'ocupació, convé que faces una reflexió personal sobre quin és el teu objectiu professional.

Més informació

  • Planifica

La informació sobre les eixides professionals, la situació del mercat de treball, els perfils més demandats, els recursos de formació, etc. Permet prendre consciència de la realitat i possibilita poder planificar una estratègia eficaç.

Més informació

  • Actua

El coneixement de les eines més apropiades i l'entrenament en les tècniques més adients faran més fàcil el nostre procés d'inserció.

Més informació

Si busques ocupació també pots participar en les activitats que t'oferix l'ADEIT Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i amb finançament del Fons Social Europeu. 

T'ajuden a millorar les teves habilitats personals, informant-te de les eines bàsiques que vas a necessitar per a això. Tindràs accés a ofertes de treball i assessorament per a participar en els processos de selecció. El sistema telemàtic de Teleinsercióserà un important punt de recolzament en aquest procés. 
 
Aquest servei està orientat a desocupats universitaris, inscrits com demandants d'ocupació en el SERVEF, que hagen cursat en la Universitat de València una diplomatura, llicenciatura o enginyeria (titulacions amb docència a extingir), estudis de grau, màsters oficials, doctorats i màsters propis. Les accions d'orientació per a l'ocupació i assistència per a l'autoocupació s'imparteixen anualment des de finals de cada curs acadèmic fins al mes de març de l'any següent.

Recomanacions

Després de finalitzar els teus estudis en la Universitat de València, bé siga una diplomatura, llicenciatura o enginyeria (amb docència a extingir) o de grau i postgrau, així com la teva estada en una empresa mitjançant una beca Leonardo, pots donar-te d'alta en la borsa de treball descarregant-te la sol·licitud de serveis i remetent-la emplenada a ocupacio@adeit.uv.es amb el teu currículum actualitzat. Per a determinar el teu nivell de coneixement d'un idioma utilitza la taula d'autoavaluació.

Coneix les diferents modalitats de contractació laboral i en particular les característiques del nou contracte indefinit de suport als emprenedors o del contracte formatiu en pràctiques, que facilita l'accés a l'ocupació als universitaris durant els quatre anys posteriors a l'obtenció de la seva titulació.

Informa't de les convocatòries d'ocupació pública de l'Administració General de l'Estat, de les Comunitats Autònomes, de la Unió Europea, d'Organismes Internacionals i de l'Administració Local.

 Accedeix a les convocatòries d'investigació de la Universitat de València.

Subscriu-te al butlletí de novetats o al servei d'alertes de la Generaliat per a rebre informació actualitzada sobre ocupació pública. Utilitza la Xarxa EURES per a trobar treball a Europa. En 2009 es va celebrar l'any europeu de la creativitat i innovació, en 2010 el de lluita contra la pobresa i l'exclusió social, en 2011 el del voluntariat i 2012 el de l'envelliment actiu.

 Per a presentar les teves capacitats i qualificacions personals de manera senzilla i fàcilment comprensible utilitza els documents de Europass, el que t'ajudarà a desplaçar-te professionalment per tota Europa.

 Pel que fa als teus coneixements d'altres llengües, et vam recomanar que en el cas que no pugues acreditar titulacions oficials utilitzes els nivells del marc europeu de referència comuna.

 Si contemples l'autoocupació o la creació d'empreses com sortida professional, la Universitat de València t'ofereix informació, formació i assessorament per emprenedors.