Logo UVGrau en SociologiaFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Documental Dones de bandera, 11 de març 15 h. a la Sala d'Actes de la Facultat

  • 8 de març de 2022
cartell

"En aquest documental, quan parlem d'una dona de bandera ens referim a dones que al llarg de la història que han marcat una fita. Que van escriure en majúscula el seu pas per la història de la nostra cultura i, sobretot, que van intervenir de manera significativa i rellevant en pro de la igualtat i dels drets de la dona ", va dir Cristina Escrivá, guionista del documental.

"Deu dones de bandera", presenta la ciutat de València en clau feminista, així com alguns espais on la dona va ser protagonista. Patrimoni i feminisme en acció.

El documental, realitzat per la Associació Cultural Institut Obrer amb la col·laboració de INFOTV dóna visibilitat a deu dones que van tenir una presència rellevant a València. Es tracta de l'exiliada Juana Alberich Martí, l'artista plàstica Manuela Ballester Vilaseca, la política María Teresa García Banús, la sindicalista Amelia Jover Velasco, la metgessa Mercedes Maestre Martín, la professora Ana Martínez Iborra, la lexicògrafa María Moliner, la compositora Matilde Salvador i Segarra, la poeta Lucía Sánchez Saornil i la mestra Ángela Sempere Sanjuan. De diferents banderes ideològiques, sempre a l'esquerra. I ens parlen d'elles, dones joves, al costat de dones amb experiència. Es tracta de, Carmen Zorita, Lucia Beamud, Iris Belles, Encarna Bosch, Eliane Cuesta, Jana Martí, Silvia Musoles, Sara Peinado, Isabel Robles, Annik Valldecabres, amb la col·laboració de Carmen Álvarez i Ana de la Rosa Però a més, el repte, en 30 minuts, és donar veu a joves amb un futur brillant, introduint música interpretada pel Grup Klimt i el Grup de Cambra Marxant, amb la participació del Cor feminista Dóna Veu, dirigit per Elia Casanova. Un documental molt didàctic, fet des de la visió telescòpica, posant el focus en deu dones d'un infinit que van treballar per a crear una societat millor.