Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

Laboratori de neurociència social cognitiva (LabNSC)

Durant les últimes dècades, la recerca en l'àrea de les Neurociències ha realitzat descobriments sorprenents que han transformat el nostre enteniment i millorat la nostra comprensió de la funció cerebral. Això ha contribuït al desenvolupament de nous tractaments i teràpies per a diversos trastorns neurològics i alteracions mentals. La convergència de diferents disciplines ha permès abordar qüestions fonamentals per al coneixement del comportament, el pensament i l'emoció humanes. El nostre grup s'emmarca dins d'aquest àrea, les Neurociències, sens dubte una de les àrees més excitants d'investigació en Ciències de la Salut.

El Laboratori de Neurociència Social Cognitiva (LabNSC) és un grup de recerca de la Universitat de València (núm de referència GIUV2015-215) que pertany al Departament de Psicobiologia de la Facultat de Psicologia i a IDOCAL. El LabNSC ha desenvolupat, des dels seus inicis, investigacions centrades en l'estudi de les bases biològiques de la resposta animal i humana a interaccions socials, prestant especial atenció a les situacions d'estrès. Concretament, estem interessats en els mecanismes psicobiològics que intervenen quan ens trobem davant d'una situació estressant i els seus efectes a nivell cognitiu i afectiu.

Les investigacions dutes a terme en el nostre laboratori adopten una aproximació integradora basada en la convergència de múltiples metodologies d'estudi en humans i ratolins, que ens permetin conèixer els efectes de l'estrès en el cervell, i, com a conseqüència en la seva conducta.


En els nostres estudis en humans fem servir àmplies avaluacions neuropsicològiques, registres electrofisiològics i anàlisi de resposta neuroendocrina, sent la nostra població diana tant persones joves com grans, d'ambdós sexes. Els treballs que duem a terme en ratolins es centren en l'aplicació de diferents paradigmes d'estrès i avaluacions dels efectes en el seu comportament.