Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

Acrònim

ALLOSTART

Codi referència

PID2020-117893RA-I00

Descripció

RESUM 

Les empreses emergents es troben entre les principals prioritats actuals per al creixement econòmic i laboral a Europa i Espanya. No obstant això, només al voltant del 5% de les startups espanyoles sobreviuen fins als cinc anys, sent la vida mitjana d'una startup espanyola de 2,2 anys. Els testimoniatges post mortem de noves empreses fallides indiquen que els conflictes i els efectes de l'estrés laboral es troben entre les principals raons d'aquest fracàs. No obstant això, els antecedents del fracàs de les empreses emergents i l'èxit empresarial estan molt poc estudiats.

 

OBJECTIUS

El propòsit de ALLOSTART és estudiar els millors equips de startups reals per a descobrir dinàmiques de conflictes i estrés per a identificar els indicadors primerencs de supervivència de startups i èxit empresarial. La contribució de ALLOSTART consistirà en pautes impulsades empíricament per a les noves empreses sobre com previndre i tractar eficaçment els conflictes, que se centren especialment en les estratègies d'afrontament a nivell de grup. Això permetrà prendre accions preventives primerenques per a evitar espirals destructives de conflictes i estrés que, a través de l'augment de la càrrega alostática social al llarg del temps, pot afectar la qualitat de la presa de decisions, la qualitat de les relacions i el benestar dels membres superiors de l'equip i, a la llarga. termini, conduir al fracàs de la posada en marxa. Mirant cap al costat positiu, ALLOSTART pot contribuir a un ús constructiu dels conflictes, per a promoure el WB i l'èxit de les empreses emergents.

Investigadors principals:
  • Soriano Ripoll, Aida
  • PDI-Ajudant Doctor/A
Veure fitxa
Equip de treball no UV

KU Leuven: Martin Fuwema

KU Leuven: Karlijn Koek

KU Leuven: Aniek Gerrits

Data d'inici
2021 Setembre
Data de finalització
2024 Agost
Entitats finançadores:

  • Ministeri de Ciència i Innovació