Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

labora y la universitat de València firmen un conveni per a estudiar la situació de les personas que treballen en plataformes digitals

  • 21 d’abril de 2021
Image de la noticia

El Secretari Autonòmic d'Ocupació i la Rectora de la Universitat de València han firmat l'acord. L'objectiu és augmentar el coneixement sobre este col·lectiu que redunde en la millora de les polítiques públiques i les actuacions privades

El Secretari Autonòmic d'ocupació, Enric Nomdedéu, i la Rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, han firmat el conveni de col·laboració entre LABORA (Servici Valencià d'Ocupació i Formació) i la Universitat de València. La cooperació entre ambdós entitats té la finalitat d'obrir una línia d'investigació que aprofundisca en el coneixement de la realitat del personal que treballa en plataformes digitals a la Comunitat Valenciana. Este projecte està dotat amb 55.000 euros.

LABORA és l'organisme autònom de la Generalitat competent per a impulsar, desenrotllar i executar la política de la Generalitat en matèria de creació i qualitat de l'ocupació. Resulta, per tant, convenient l'aliança colaborativa amb entitats que puguen ajudar en la investigació de nous models d'ocupació que escapen de les estructures normatives actuals.

Nomdedéu ha afirmat que, amb esta conveni es podrà "ofrecer a la ciutadania, a les empreses, les diferents institucions, els agents socials i les entitats, tant públiques com privades, la informació necessària perquè tinguen un major coneixement en el funcionament d'estos nous tipus de relacions laborals".

Segons el responsable d'Ocupació este major coneixement redundarà en la millora de les polítiques públiques i de les actuacions privades de cara a este col·lectiu, actualment en augment i encara desconegut.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre ha destacat la importància de la investigació en un context de transformació de les estructures econòmiques per a conéixer la realitat laboral i poder servir també de base al desenrotllament de polítiques públiques.

El professor José María Peiró, Catedràtic de Psicologia Social i Adrián Todolí, Director de la Càtedra d'Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València dirigiran la investigació que té com a objectiu millorar el coneixement disponible sobre la situació real dels treballadors en plataformes a la Comunitat Valenciana per a poder fixar polítiques que milloren la seua situació.

Adrián Todolí hi ha assenyalat que "la digitalització està canviant ràpidament la nostra manera de treballar, particularment amb l'extensió del teletreball derivat de la pandèmia. Este estudi ens permetrà conéixer quins efectes ha tingut la Covidien-19 en el treball en plataformes i quines són les condicions laborals de què treballen en este tipus d'empreses". 

Este treball s'emmarca dins dels objectius de desenrotllament sostenible de l'ONU el número de què 8 es referix expressament al treball decent per a tots