Universitat de ValènciaInstitut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral Logo del portal

Prof. José María Peiró, Doctor Honoris causa de la Universitat d'Almeria, Espanya (maig, 2024)

  • 13 de maig de 2024
Image de la noticia

El pròxim 7 de juny el professor José María Peiró serà investit doctor honoris causa per la Universitat d'Almeria.

El professor Peiró és professor emèrit del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València, Catedràtic de la Universitat de Psicologia Social, i va ser el primer director, després de la seua creació, de l'Institut d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, el Desenvolupament Organitzacional i la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València (IDOCAL) de la Universitat de València.

En la seua àmplia trajectòria ha sigut president de la EAWOP (Associació Europea de Psicologia del Treball i de les Organitzacions, 1995-97) i de la IAAP (Associació Internacional de Psicologia Aplicada, 2011-2014), director del Departament de Psicologia Social i degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. És acadèmic de número de l'Acadèmia Espanyola de Psicologia.

Esta investidura com a metge 'honoris causa' se suma a altres investidures anteriors ja que va ser nomenat doctor 'honoris causa' per la Universitat Metodista de Sao Paulo en 2010, la Universitat Miguel Hernández d'Elx en 2017, la Universitat de Maastricht en 2020 i la Universitat de Coímbra en 2023.

A més, ha rebut reconeixements nacionals i internacionals com el Premi Aristòtil de la Federació Europea d'Associacions de Psicologia (Milà, 2015), el Premi a la Docència Distingida de la Societat de Psicologia Industrial i Organitzacional (2022), el Premi Machiko Fokuhara a l'Excel·lència en Investigació i Servici Internacional del Consell Internacional de Psicologia (2013), Premi EAWOP Life Time *Achievement Award (2013), Certificat d'Honor IAPP (2018), Premi “José Luis Pinillos” al Psicòleg de l'Any de Psicofoundation (2016) ) i el premi d'Investigació del Consell Econòmic i Social d'Espanya (2017). És Membre Honorari de la Societat de Psicologia Industrial i Organitzacional dels EUA (2009) i de l'Acadèmia Europea de Psicologia de la Salut Ocupacional (2001).

 

Paranimf de la Universitat d'Almeria

Divendres 7 de juny de 2024 / 12:00 horas

https://agenda.ual.es/eventos/solemne-acto-de-investidura-como-doctor-honoris-causa-del-dr-d-jose-maria-peiro-silla-y-nuevos-doctores-de-la-universidad-de-almeria/

 L'acte es retransmitira en: https://www.youtube.com/UniversidaddeAlmeriaTV/live

 

Font: Facultat de Psicologia i Logopèdia (Universitat de València)