Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

Vicente Martínez-Tur nou president de la International Association of Applied Psychology

  • 8 d’octubre de 2020
Vicente Martínez-Tur nou president de la International Association of Applied Psychology

El professor Vicente Martínez-Tur (Departament de Psicologia Social; IDOCAL) ha sigut elegit president electe de la International Association of Applied Psychology

El professor Vicente Martínez-Tur  Departament de Psicologia Social; IDOCAL) ha sigut elegit president electe de la International Association of Applied Psychology (Divisió 1), una associació científica que compleix en 2020 cent anys d'història i que agrupa investigadors i professionals de la psicologia aplicada de tot el món, amb una gran reputació internacional.


La International Association of Applied Psychology és una associació que tracta de promoure la ciència i la pràctica de la psicologia aplicada, així com facilitar la interacció i la comunicació entre els especialistes de tot el món. Entre els seus objectius està el contribuir a una transició cap a un món millor per a tots i manté col·laboracions amb grans institucions com l'ONU. La relació de l'associació amb Espanya és llarga. Un dels primers congressos de l'Associació havia d'haver-se celebrat al nostre país en  1936, però es va traslladar a París en 1937 per l'alçament franquista i la Guerra Civil. No va ser fins a 1994, ja plenament restaurada la democràcia i amb obertura internacional en l'àmbit científic, quan Espanya va poder acollir un congrés de l'associació.


Vicente Martínez-Tur ha publicat nombrosos estudis d'investigació en llibres i revistes científiques internacionals. Coordina diversos projectes d'investigació sobre l'impacte dels processos de l'organització i el treball (justícia, clima, treball emocional) en les reaccions externes dels clients (satisfacció, qualitat de vida). El professor Martínez-Tur també està interessat en la investigació de relacions intergrupals. Un dels seus principals contextos d'investigació és el sector de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual i els processos i intervencions per a millorar la qualitat de vida dels usuaris del servei.