La producció dels nous vídeos del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia rep la felicitació del Comitè Ètic d’Experimentació animal per la seua contribució a la reducció de la quantitat d’animals utilitzats a la docència.

  • 7 de novembre de 2018
Animals d'experimentació

Els professors del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia, Amparo Nácher, Virginia Merino, Matilde Merino-Sanjuán i Victor Mangas han elaborat uns recursos didàctics en format de vídeo que serviran de suport per a la docència de la Avaluació i Desenvolupament de Medicaments. Els materials poden ser interessants per a il·lustrar aquest tema en les titulacions de la branca de Ciències de la Salut.

La utilització d’animals d’experimentació per a la producció dels vídeos va ser aprovada per la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (Procediment 2018/VSC/PEA/0022), que va estar assessorada pel Comitè Ètic d’Experimentació Animal. L’esmentat Comitè Ètic, a la vista de la finalitat dels vídeos, va expressar la seua felicitació als professors per la seua iniciativa, que contribuirà a la reducció de la quantitat d’animals utilitzats a la docència. Als vídeos es representen diferents tècniques de laboratori per a la avaluació de medicaments emprant animals d’experimentació, mostrant-se instrumental, preparació dels animals, anestèsia i analgèsia, tècniques quirúrgiques i presa de mostres.

Els vídeos s'han produït en el marc del projecte d'innovació educativa "Materials audiovisuals com a alternativa docent a la experimentació animal" en la modalitat de "Renovació de metodologies docents" (Convocatòria d'Innovació) , en col·laboració amb la Unitat d'Innovació Educativa (UDIE) del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE). El SFPIE assigna recursos tècnics i humans als projectes que així ho sol·liciten per a la realització de material didàctic en format de vídeo. Els tècnics del SFPIE realitzen els enregistraments i el muntatge dels vídeos en estreta col·laboració i sota la direcció dels professors.(Altres exemples de vídeos docents)

Els vídeos estan disponibles tant al repositori MMedia de la Universitat de València com al canal de YouTube UV-SFPIE al la llista de reproducció "Farmacia".

Llista d'enllaços:

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies