Universitat de ValènciaFacultat d'Infermeria Logo del portal

  • Estudiants en pràctiques

Taller de Cianotípia. Inscripció

Imagen de cianotipia en papel

Període de l'esdeveniment: De 7 de març de 2018 a 17 d'abril de 2018. Divendres i dissabte de 00:00 a 23:59.

 

Lloc de realització: Jardí Botànic de la Unversitat de València

 
Descripció:

Darrere de la paraula cianotipia trobem una tècnica fotogràfica amb la qual obtenim imatges d’una bella i característica tonalitat blava. Un procés fotogràfic, inventat a mitjan segle XIX, íntimament relacionat amb la botànica, ja que el primer llibre de la història publicat íntegrament amb imatges fotogràfiques és un herbari d’algues realitzat per la britànica Anna Atkins amb aquesta tècnica.

En aquest taller d’iniciació, aprendrem tots els secrets de la cianotipia, una tècnica senzilla i econòmica amb què no necessitem un laboratori estanc a la llum i en què el revelat es produeix amb l’exposició de la superfície fotosensible de les imatges als rajos solars. Així, després d’una presentació teòrica per contextualitzar la cianotipia en la història de la fotografia, descriurem pas a pas tot el procés, fent èmfasi en les fórmules i preparació de suports. A continuació, aprofitarem un espai com el Jardí Botànic per a recol·lectar elements vegetals que puguen servir per a la realització de fotogrames i coneixerem com realitzar la solarització, revelat i tintat posterior. Depenent dels interessos i coneixements de l’alumnat, està previst orientar-lo de manera personalitzada per poder explorar el màxim de solucions i possibilitats creatives que la tècnica de la cianotipia ens brinda.

Les professores del Taller de Cianotipia són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i que, des de 2011, formen el col·lectiu Estudio Gelatinobromuro.

 
Organitza:

Jardí Botànic de la Unversitat de València.

http://www.jardibotanic.org/

 

Contacta: cicbotanic@uv.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies