University of Valencia logo Logo Information Service Logo del portal

Més d’un centenar d’estudiants participen en ‘Les 3 emes’, iniciativa per a la promoció de conductes segures davant la Covid-19

  • September 24th, 2020
Imatge de la iniciativa 'Les 3 emes'
Imatge de la iniciativa 'Les 3 emes'

Ja ha començat la fase formativa del programa 'Les 3 emes', dirigit a fomentar les bones pràctiques que minimitzen el risc de contagi pel coronavirus SARS-CoV-2 en l’entorn universitari, en què participen 137 estudiants.

Higiene de mans, ús correcte de la mascareta i metres de distància són les tres mesures de prevenció bàsiques que recorda el títol de la iniciativa Les 3 emes, iniciativa per a la promoció de conductes segures davant la Covid-19 a la Universitat de València. Impulsada pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i gestionada pel Sedi, cerca la col·laboració de l’estudiantat universitari per difondre les mesures de protecció front a la Covid-19, basades en el rigor científic.

Durant els dies 24 i 25 de setembre, l’estudiantat inscrit està formant-se en què és la Covid-19, transmissió i riscos, mesures estructurals i conductuals, prevenció en espais universitaris, fonts d’informació fiable, desinformació i notícies falses, comunicació eficaç per a la sensibilització i recursos per a la comunicació de bones pràctiques. Les sessions, que se celebren mitjançant l’Aula Virtual, són a càrrec de professorat expert en cada matèria: Jose Maria Martín Moreno, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València; José Luis Alonso, cap del Servei d’Epidemiologia de l’Hospital General Universitari; Miguel Ángel Toledo, cap de secció del Servei de Prevenció de la Universitat de València; Anna Juan, periodista i responsable de comunicació de l’Institut d’Investigació de la Fe; Fani Grande, periodista i especialista en comunicació, i Laura Guzmán, cap de secció del Servei d’Informació i Dinamització.

A partir del 29 de setembre i fins al 22 d’octubre, aquest estudiantat participarà en els punts informatius que s’instal·laran en els tres campus per dur a terme accions de sensibilització i promoció de conductes segures davant la Covid-19.

La participació en Les 3 emes, amb 5 hores de formació i 20 h de col·laboració en els punts informatius, permet obtindre el reconeixement d’1,5 crèdits ECTS per participació.