institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Dijous 22 d'abril, la Càtedra EVES-GSK de la Universitat de València organitza l'Activitat Científica “SOSTENIBILITAT DELS SISTEMES SANITARIS: UNA MIRADA EN VERD”

  • April 21st, 2021
Cartell

L'acte, que tindrà lloc en el Jardí Botànic i en streaming, començarà a les 9 del matí i comptarà amb la participació de la Rectora María Vicenta Mestre Escrivá, la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló Chico i la Directora General de GSK Cristina Henríquez de Lluna.

La taula redona estarà composta per Carlos Baeza Martínez, pneumòleg de l'Hospital General Universitari d'Elx, Dolores Corella Piquer, catedràtica de medicina preventiva i salut pública de la Universitat de València, Rafael Ortí Lucas, cap del servei de medicina preventiva de l'Hospital Clínic Universitari de València i Manuel Pineda Cuenca, diputat autonòmic i membre de la comissió de Sanitat i Consum en Les Corts. La sessió estarà moderada per la periodista Marina Cubells.

En l'acte de clausura intervindran Gustavo Zaragoza Pascual, director del EVES, José Manuel Almerich com a director de la Càtedra i la vicerectora d'Innovació i Transferència, María Dolores Real.

Més informació sobre la masterclass:

Els impactes directes del canvi climàtic, com la propagació de malalties transmeses per vectors, temperatures més elevades, sequeres, tempestes fortes i inundacions, així com també la migració massiva de refugiats climàtics, tenen conseqüències per a la salut que afectaran desproporcionadament les poblacions més vulnerables i marginades, i s'incrementaran en intensitat amb el córrer del temps.

Els hospitals, els centres de salut i els treballadors de l'àmbit de la salut pública han de ser uns dels primers a respondre davant els efectes que el canvi climàtic té sobre la salut.

Aquesta nova activitat de la Càtedra EVES-GSK-UV vol emfatitzar la importància de la sostenibilitat en el futur immediat de la sanitat.

Images: