institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra de Drets lingüístics de la UV ha organitzat la Summer School "Llengües minoritàries: Drets i pràctiques lingüístiques"

  • July 22nd, 2022
Foto de la Summer School

La Càtedra de Drets lingüístics de la UV ha organitzat la Summer School "Llengües minoritàries: Drets i pràctiques lingüístiques", una escola d’estiu de formació sobre els drets associats a les llengües minoritàries i les pràctiques dels seus usuaris. Amb les activitats planificades s’ha cercat la construcció del coneixement per part dels propis participants a partir de les presentacions proporcionades i de dinàmiques participatives.

El programa s’ha estructurat al voltant d’una conferència temàtica, en la qual un ponent convidat ha desenvolupat un plantejament relacionat amb l’objecte de d'estudi. Seguidament, els participants, organitzats en grups, han debatut sobre el que proposava el ponent. Al final de cada sessió l’alumnat ha conclòs amb una proposta compartida. Per últim, s’ha tractat el tema en una Taula Redona en la qual ha participat professorat convidat. 

Ens han acompanyat els següents oradors: Fernand de Varennes, relator especial de les Nacions Unides per a les Minories; Davyth Hicks, secretari general de l'European Language Equality Network (ELEN); Rob Dunbar, professor de la University of Edinburgh; Elin Haff Gruffydd Jones, professora de la University of Wales Trinity Saint David; Dòmhnall MacNèill, director executiu de l'organització Comunn na Gàdhlig;  el periodista i productor cinematogràfic Salvatore Cubbedu; Vesna Crnić-Grotić, professora i ex-presidenta del Comité d'Expertos del Consell d'Europa per a la Carta Europea de les Llengues Regionals o Minoritàries; Conchúr Ó Giollagáin, director del  Language Sciences Institute; i finalment, Ferran Suay, professor de la Universitat de València. Així mateix, també han participat els codirectors de la Càtedra, Vicenta Tasa i Rafael Castelló. 

La Summer School ha comptat amb la participació d'un grup d'alumnes de l’aliança FORTHEM,provinents de la Johannes Gutenberg-Universität Mainz (Alemanya), la Université de Bourgogne (França), la Jyväskylän Yliopisto (Finlàndia), la Uniwersytet Opolski (Polònia) i la Universita' degli Studi di Palermo (Itàlia). 

Images: