institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra Jorge Muñoz organitza un altre dels seus webinars gratuïts sobre la nova normativa de la Llei Concursal

  • June 12nd, 2020
Image de la noticia

El pròxim 17 de juny tindrà lloc una nova edició dels seminaris virtuals que està duent a terme la Càtedra Jorge Muñoz de Transparència, Segona Oportunitat i Dret Concursal de la Universitat de València, i que tenen com a objectiu desgranar els aspectes més importants del nou Text Refós de la Llei Concursal. En aquest cas, el webinar se centrarà en la figura del Director General de l'empresa concursada.

En la nova Llei Concursal, el Director General de l'empresa concursada té un especial protagonisme. D'una banda, el TRLC li atorga un paper rellevant a fi de millorar la tramitació del procés concursal, establint un emplaçament específic en l'art. 16 i una autorització general de determinats actes, la qual cosa permetrà agilitar el procediment, així com un especial deure de col·laboració amb l'Administració Concursal i amb el Jutge del Concurs (art. 135 TRLC).

Però, per contra, l'art. 132 TRLC permet que l'administració concursal puga exercitar les accions de responsabilitat de la persona jurídica concursada, entre altres, contra la persona natural designada per a l'exercici permanent de les funcions pròpies del càrrec d'administrador de la persona jurídica i contra la persona, qualsevol que siga la seua denominació, que tinga atribuïdes facultats de més alta direcció de la societat quan no existisca delegació permanent de facultats del consell en un o diversos consellers delegats.

A més, l'art. 133 TRLC preveu que des de la declaració de concurs de persona jurídica, el jutge del concurs, d'ofici o a sol·licitud raonada de l'administració concursal, puga acordar, com a mesura cautelar, l'embargament de béns i drets dels directors generals de la persona jurídica concursada, així com dels qui hagueren tingut aquesta condició dins dels dos anys anteriors a la data d'aquella declaració, quan de l'actuat resulte fundada la possibilitat que en la sentència de qualificació les persones a les quals afecte l'embargament siguen condemnades a la cobertura total o parcial del dèficit conforme al nou TRLC.

En definitiva, es tracta d'una matèria nova dins del Dret Concursal, que mereix un estudi detallat i rigorós, que resulta d'obligat coneixement per als professionals del Dret Concursal, i per als propis directors generals de les grans empreses, que han de conéixer aquesta nova regulació amb la finalitat d'evitar la seua responsabilitat en futurs procediments concursals, en els quals poden veure's afectades les empreses que dirigeixen, i veure's compromés el seu patrimoni i responsabilitat personal.

Aquest webinar tindrà lloc, a través de la plataforma Zoom, el pròxim 17 de juny a partir de les 18 hores. Està coordinat per Javier Plaza, director de la Càtedra Jorge Muñoz de la Universitat de València, i comptarà com a ponents amb Enrique Sanjuan Muñoz, magistrat de l'Audiència Provincial de Màlaga, Luis Seller Roca de Togores, magistrat de l'Audiència Provincial de València, i Rafael Fuentes Devesa, magistrat de l'Audiència Provincial de Múrcia.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.