institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

RESOLUCIÓ DEFINITIVA DEL 27 DE JULIOL DE 2018 DE LA VICERECTORA D'INNOVACIÓ I TRANSFERÈNCIA PER LA QUAL ES PUBLIQUEN LA RELACIÓ DE BONES PRÀCTIQUES PREMIADES EN ELS PREMIS “EXCELLENTIA EX CATHEDRA” DE CÀTEDRES INSTITUCIONALS I D'EMPRESA

BASES DE LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS EXCELLENTIA EX CATHEDRA  DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

  1. Naturalesa de la convocatòria
  2. Objecte
  3. Destinataris
  4. Requisits i presentació de sol·licituds
  5. Premis 2017 de l'Observatori EXCELLENTIA EX CATHEDRA
  6. Obligacions dels participants
  7. Compromisos de la Universitat de València
  8. Òrgan instructor, comissió i criteris d'avaluació
  9. Resolució
  10. Publicitat
  11. Recursos

1. Naturalesa de la convocatòria


El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, en el context de millora i impuls del programa de càtedres institucionals i d’empresa de la Universitat de València (UVCÀTEDRES), ha creat un repositori de bones pràctiques per a aquest tipus d’activitats, l’Observatori EXCELLENTIA EX CATHEDRA. Aquest instrument està gestionat per l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència [OPEX] de la Universitat de València i les seues característiques són:

  1. És un banc d’experiències, en què, després d’haver estat degudament seleccionades i avaluades per un comitè d’experts i expertes, es recullen les bones pràctiques desenvolupades per qualsevol càtedra institucional i d’empresa (d’ara endavant, càtedres institucionals) del sistema universitari espanyol, juntament amb la informació necessària per a fer possible un contacte més pròxim i operatiu.
  2. Pretén afavorir, d’una banda, la identificació de tendències i de pràctiques innovadores en el desenvolupament de les activitats de les càtedres institucionals i, d’altra banda, servir de mitjà per donar-les a conèixer, promoure’n la discussió i anàlisi i afavorir-ne la difusió i transferència.
  3. Es configura com un espai de consulta oberta pensat per al personal investigador, per a les entitats interessades en aquest tipus de col·laboracions amb la Universitat i el personal tècnic i/o directiu responsable, que vulguen intercanviar i aplicar, en el seu àmbit, les experiències que altres institucions han desenvolupat amb èxit.

2. Objecte


  1. 1. Convocar els I Premis EXCELLENTIA EX CATHEDRA de la Universitat de València a les millors bones pràctiques en el desenvolupament de les activitats desenvolupades per una càtedra institucional.
  1. 2. Aquests premis són un reconeixement a les bones pràctiques desenvolupades per qualsevol càtedra institucional pertanyent a una universitat espanyola que complisquen els requisits que s’estableixen en les bases d’aquesta convocatòria.

 

 

3. Destinataris


Pot concórrer a aquesta convocatòria qualsevol càtedra institucional del sistema universitari espanyol. A aquest efecte, s’entén per càtedres institucionals i d’empresa, aquelles estructures específiques, resultants  d’una unió  estratègica i duradora, que es formalitzen mitjançant la signatura d’un conveni entre una universitat espanyola i altres entitats o empreses dirigides a projectar les activitats universitàries (la docència, la recerca, la innovació i la transferència de coneixement i tecnologia, així com la difusió cultural i de la ciència) en àmbits especialitzats de coneixement d’àmplia repercussió social.

4. Requisits i presentació de sol·licituds


  1. 1. Requisits de les sol·licituts

4.1.1. Només s’admeten bones pràctiques que puguen enquadrar-se en un dels àmbits de l’Observatori  EXCELLENTIA EX CATHEDRA:

  1. Bones pràctiques en el desenvolupament d’activitats acadèmiques.
  2. Bones pràctiques en el desenvolupament d’activitats de recerca i innovació.
  3. Bones pràctiques en el desenvolupament d’activitats de divulgació i difusió cultural, acadèmica, científica i tecnològica.
  4. Bones pràctiques en la direcció i gestió dels recursos de les càtedres per al desenvolupament de les seues activitats.
    A aquest efecte, es defineix com a bona pràctica, en qualsevol dels quatre àmbits enumerats anteriorment, el conjunt de principis, mesures, actuacions i experiències que, havent reportat avantatges de diferent tipus (acadèmiques, millora de l’ocupació universitària, econòmiques, socials, de satisfacció, etc.) per a les organitzacions promotores de la càtedra institucional de forma constatada i provada, es puga plantejar com a possible referent a seguir per aproximar la millora a altres entitats.

4.1.2. Adequació del conveni de creació de la càtedra sol·licitant al punt 3 d'aquestes bases.

4.1.3. En el cas que la bona pràctica siga seleccionada i reconeguda en aquesta convocatòria, els sol·licitants han d’estar disposats a ampliar la informació sobre la bona pràctica a altres institucions que ho sol·liciten a través dels mitjans que s'habiliten a aquest efecte.

4.1.4. Igualment, els i les sol·licitants es comprometen a actualitzar periòdicament, si escau, els continguts de la bona pràctica.

4.1.5. Les bones pràctiques poden estar aplicant-se en el moment de ser presentades, però no poden ser un projecte pendent d’execució, sinó que ha d’haver estat planificada, executada i, si escau, avaluada en alguna ocasió, de tal manera que puguen ser identificats clarament els seus resultats, per poder afirmar que ha tingut èxit.

  1. 2. El termini de presentació de sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Tauler Oficial d’Anuncis de la Universitat de València i es tanca el 31 de  maig de 2018.
  1. 3. Les sol·licituds poden ser presentades per les vies següents:
  1. 4. Documentació que cal presentar:
    Caldrà presentar l'imprés de sol·licitud (disponible en l'annex d'aquestes bases). En aquest imprés s'hauran de descriure les característiques de les bones pràctiques presentades.

Premis 2017 de l'Observatori EXCELLENTIA EX CATHEDRA


PROCEDIMENT

  • Les càtedres institucionals que concórreguen a aquesta modalitat poden presentar les bones pràctiques que consideren oportunes en cadascun dels àmbits de l’Observatori descrits en el punt 4.1.1 d’aquestes bases.
  • Les bones pràctiques que, d’acord amb als criteris de qualitat establerts en aquestes bases, superen el procés de selecció passaran a formar part del banc d’experiències de l’Observatori i es publicaran en el seu portal web a manera de reconeixement de la seua utilitat per al foment de la millora de la qualitat de les accions realitzades. Les bones pràctiques que resulten seleccionades optaran a aconseguir un dels 4 premis d’excel·lència de l’Observatori.

PREMIS 2017

  • Cadascún dels premis consisteix en un trofeu que reprodueix el logotip representatiu de l’Observatori i un diploma acreditatiu, que expedirà el rector o rectora de la Universitat de València.
  • La candidatura guanyadora pot incorporar, juntament amb al logotip representatiu de l’Observatori, la referència al premi obtingut en la seua documentació relativa a la bona pràctica que haja resultat premiada.
  • Així mateix, l’obtenció del premi suposa la possibilitat de realitzar una presentació de la bona pràctica en algun dels fòrums que organitze l’observatori  per promoure la millora de la qualitat de les càtedres institucionals.

6. Obligacions dels i de les participants


Les entitats participants han de facilitar a la Càtedra tota la informació que els requerisca l’òrgan instructor de la convocatòria sobre els materials, els projectes o les memòries que siguen objecte de la candidatura. La presentació d’una candidatura a aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases.

 

7. Compromisos de la Universitat de València


  1. 1. Les persones que intervinguen en el procés d’instrucció, valoració, selecció i reconeixement de bones pràctiques i concessió dels premis han de guardar confidencialitat sobre els resultats de les avaluacions de les candidatures que es presenten.
  1. 2. Com a resultat d’aquest reconeixement, les bones pràctiques seleccionades i distingides a través d’aquesta convocatòria passaran a formar part d’un repositori públic de pràctiques d’excel·lència de les càtedres del sistema universitari espanyol Observatori EXCELLENTIA EX CATHEDRA de la Universitat de València.
  1. .3. L’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència incorporarà a les seues memòries i a les iniciatives de divulgació i comunicació dels resultats i activitats de l’Observatori un resum de les bones pràctiques que resulten premiades. També difondrà el resultat de la concessió dels premis en les seues memòries d’activitats i butlletins de notícies.

 

 

8.Òrgan instructor, comissió i criteris d'avaluació


  1. 3. La instrucció d’aquest procediment correspon a l’Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència de la Universitat de València. El procediment de concessió es tramita en règim de concurrència competitiva d’acord amb la secció 1a, capítol II, de la Llei 1/2015, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.
  1. 2. Les sol·licituds les avaluarà una comissió d'experts formada per:
  1. El vicerector o vicerectora amb competències per a la gestió del programa UVCÀTEDRES de càtedres institucionals i d’empresa a la Universitat de València.
  2. Dues persones expertes en la direcció i gestió de càtedres institucionals o d’empresa designades per l’òrgan convocant.
  3. El secretari o secretària del Consell Social de la Universitat de València.
  4. Un representant de l'òrgan instructor què actuarà també de secretari de la comissió.
  1. 3. Criteris d'avaluació.

    Una vegada verificat el compliment dels aspectes formals, la comissió valorarà les candidatures d'acord els criteris objectius detallats a continuació per a cadascuna de les modalitats i segons la ponderació que, sobre un total de 100 punts, igualment s’indica:

    • 20% Solució d'un problema: rellevància de la bona pràctica per a la millora contínua.
    • 20% Resultats que s'han assoli: eficàcia respecte als objectius esperats, eficiència respecte als recursos emprats i efectivitat respecte a la contribució a la solució del problema plantejat.
    • 10% Innovació: repercussió de la bona pràctica en l’aprenentatge sobre noves formes i estils de treball en la institució pròpia.
    • 20% Sostenibilitat: possibilitat de manteniment de la bona pràctica a l’interior de la institució.
    • 20% Replicabilitat: potencial de transferència després d’un exercici de flexibilitat i adaptabilitat a altres càtedres universitàries institucionals.
    • 10% Sistema d'avaluació: desenvolupat i resultats obtinguts mitjançant la posada en pràctica d’aquest sistema.

    8. Resolució


    L’òrgan instructor d’aquesta convocatòria proposarà al vicerector o vicerectora amb competències en la matèria, a proposta de la Comissió d’Avaluació, la resolució dels 4 premis previstos en aquesta convocatòria, als quals optaran totes les bones pràctiques seleccionades en l’apartat anterior. La resolució de la concessió dels premis es farà pública abans del 3 d'octubre de 2017 al tauler oficial de la Universitat de València <http://tauler.uv.es/>, en la web de la [OPEX] i a la web d'UVCàtedres.

     

    10. Publicitat


    La convocatòria, la resolució de concessió i altres actes relacionats amb aquest procediment es publicaran al tauler oficial de la Universitat de València [http://tauler.uv.es].

    10. Recursos.


    Contra la resolució de concessió es pot interposar un recurs de reposició en el termini d’ un mes a partir de l’endemà de la publicació davant el mateix òrgan que l’haja dictada,o bé directament un recurs contenciós administratiu davant els òrgans de la jurisdicció contenciós administrativa de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a partir de l’endemà de la publicació.