Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Alumnat de l'Institut Confuci de la Universitat de València torna de la Xina després del Campament d'Estiu

  • 16 de juliol de 2019
Image de la noticia

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha completat el Campament d'Estiu 2019 que s'ha celebrat entre el 29 de juny i el 15 de juliol. Una quinzena d'estudiants han participat d’una iniciativa que ha complit ja nou edicions, organitzat per l’ICUV, la Universitat Normal del Nord-Est (NENU, per les sigles en anglès), i Hanban, la seu central dels Instituts Confuci a la Xina.

En la convocatòria d’enguany, l'alumnat becat ha rebut les classes de llengua impartides pel professorat de NENU, amb seu a la ciutat de Changchun (capital de la província de Jilin), dins del campus universitari i amb accés gratuït en règim depensió completa a la residència.

Pels matins, i en tres sessions d'una hora i mitja de durada, l'alumnat va rebre lliçons de llengua xinesa en dos grups, un de nivell inicial i un altre d'intermedi. Les classes van incloure pràctiques orals i converses, així com exercicis de lectura i comprensió. Les vesprades es van dedicar a diverses activitats, impartides per docents especialitzats, com ara cal·ligrafia, pintura tradicional, decoració floral, cant i taitxí, entre d'altres disciplines. A més de tot això, es van realitzar visites culturals als principals museus de Changchun, coincidint amb el cap de setmana, així com a l'antiga residència de Pu Yi, l'últim emperador de la Xina.

També es va visitar la ciutat de Jilin, la segona en importància d'esta província del nord-est de la Xina, on es va realitzar una excursió fluvial per l'immens llac que forma el riu Song. Els últims dies del campament lingüístic i cultural es van dedicar a Beijing. A la capital de la Xina es va poder admirar la Ciutat Prohibida, el Palau d'Estiu o la Gran Muralla, aíxí com els temples de Confuci i del Lama, la plaça de Tiananmen i les instal·lacions que van deixar les Olimpíades del 2008. El grup també va visitar la seu central de Hanban, l'organisme que coordina el treball que els Instituts Confuci de tot el món desenvolupen per a la difusió de la llengua i la cultura xineses.

El de la Universitat de València és el segon Institut Confuci més antic d'Espanya, es va establir el 2007, i està considerat des de 2015 com a 'Model' per part de Hanban. Ha rebut diversos premis i mencions, com la Distinció al Mèrit Cultural 9 d'Octubre de la Generalitat el 2017 i el de ser un dels 20 millors Instituts Confuci d’eixe any, d'entre els més de mig miler que hi ha arreu del món. Així mateix, edita des de la seva creació, el juliol de 2010, la revista cultural bilingüe espanyol-xinès Instituto Confuci, amb difusió en tota l'àrea d'Iberoamèrica, i és el responsable del Club de Lectors, una iniciativa amb prop de 33.000 seguidors a les xarxes socials.