Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Conferència-Taller: “Origen i celebració de la Festa de les Barques del Drac”, per Adan Liu, el dilluns 14 de juny a les 18 h en la plataforma Zoom

  • 11 de juny de 2021
Image de la noticia

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) celebra el dilluns 14 de juny la coneguda festivitat xinesa de les barques del drac, a la qual també se la coneix com la del ‘doble cinc’ perquè se celebra el cinqué dia del cinqué mes del calendari tradicional. Aquesta celebració és una de les festivitats més importants del calendari tradicional xinés juntament amb la festa de la Primavera (Any Nou) i la de la Mitja Tardor. Honra la figura del poeta Qu Yuan (340-278 a. C.) qui es va nuar una pedra al coll i es va tirar al riu. Les gents, que van acudir a auxiliar-lo amb les barques, encara que no van poder salvar-lo, van voler preservar el seu cos llançant zongzi, uns pastissos d'arròs glutinós que s'emboliquen en fulles de bambú i que es mesclen prèviament amb trossos de carn, bolets o dàtils xinesos, perquè els peixos menjaren d'aquest aliment.

Per a conéixer tots els detalls sobre aquesta festivitat, us convidem a participar aqueix mateix dilluns 14 de juny de 2021 a les 18.00, en l'activitat que ha preparat el nostre col·laborador Adan Liu. A més, us deixem una plantilla d'una barca del drac per a la seua descàrrega i que la pugueu acolorir.


Descarrega ací la plantilla per a acolorir.

Accedeix a Zoom des d'aquest enllaç.

ANEU reunió: 756 484 8676
Codi d'accés: 8888