Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

El dissabte 9 de febrer tindrà lloc la Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinés 2019 a la ciutat de València

  • 9 de febrer de 2019
Image de la noticia

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) edita el tradicional calendari en el qual figuren les festivitats i cicles naturals xinesos, així com les festes de la comunitat autònoma i de l'Estat. S'edita en versió trilingüe: castellà, valencià i xinès i es lliura gratuïtament durant les celebracions que realitza l’ICUV durant el mes de febrer.

 

En aquesta edició, la commemoració principal de l'Any Nou Xinès se celebrarà a València dissabte que ve 9 de febrer. Des de les 10:30h, i en la Plaça de l'Ajuntament, es podrà assistir a diverses i variades activitats per a descobrir la cultura i civilització xineses. I, a la vesprada, tindrà lloc la VIII edició de la Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinès, organitzada per l'Associació d'Empresaris i Comerciants Xinesos, amb la col·laboració de l’ICUV i de l'Ajuntament de València. La desfilada s'iniciarà a les 18:30h en el carrer Pelayo, 52 i conclourà en la mateixa plaça consistorial.

 

L’ICUV celebra aquesta desfilada cívica des de l'any 2012 ininterrompudament i solament en una edició, 2017, no es va poder celebrar per causes climatològiques. Totes les edicions han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de València. I també amb la de les associacions de comerciants i empresaris xinesos de la Comunitat Valenciana.

 

En la Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinès té especial protagonisme la idiosincràsia cultural xinesa, i es poden contemplar els vistosos vestits típics d'aquest immens país, així com exhibicions de taichí i de wushu, que són les arts marcials tradicionals.

En la part acústica, té una presència destacada la que ja es coneix amb el nom de batuchina. Es tracta d'un grup de percussió, integrat per mig centenar de joves músics i ballarins, i que posa l'animació sonora a la desfilada.

 

També es podrà contemplar un altre dels mil·lenaris costums festius xinesos, les danses de Lleó i Drac, que inundaran de colorit i bons auguris la desfilada. Tots dos animals, que van veure la llum fa dos mesos a València coincidint amb el 11er aniversari de l’ICUV, compliran amb la seua missió d'ajudar a totes les persones a ser felices i convertir aquest món en un espai de pau i prosperitat.

 

Alumnat i docents de l’ICUV, i de les associacions de comerciants i empresaris xinesos a València, participen en la Gran Cavalcada a bord de les seues carrosses des de les quals obsequiaran als assistents amb caramels.

 

Des de l'any passat, l'itinerari d'aquesta Gran Cavalcada de l'Any Nou Xinès es va ampliar. De la tradicional eixida, des del carrer Pelayo, conclourà el seu recorregut en la plaça de l'Ajuntament on es llançarà un petit castell de focs artificials.