Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Festa Vaixells de Drac- BCS València- el diumenge 5 juny 2022 a les 10.00 am en la base de regates del Club Nàutic València

  • 2 de juny de 2022
Image de la noticia

Aquest diumenge 5 de juny a les 10:00 am celebrarem l'emblemàtica Festa dels Vaillexs de Drac, amb una xicoteta exhibició i en la qual tindrem la possibilitat de palejar amb les nostres campiones del BCS Dragon Boat València, l'equip de dones que han patit un càncer de mama, en la Base de Regates del Club Nàutic de València.
Ens acompanyaran el Drac i Dansa del lleó, així com la Batuchina.

Els vaillexs de drac és una festivitat que se celebra en el cinqué dia del cinqué mes lunar segons el calendari tradicional xinés (que coincideix enguany aquest divendres 3 de juny). Honra la figura del poeta Qu Yuan (340-278 a. C.) qui es va tirar al riu mentre els qui van acudir a auxiliar-lo amb les barques i no van poder salvar-lo, van voler preservar el seu cos llançant zongzi, pastissets d'arròs glutinós en fulles de bambú, perquè els peixos menjaren d'aquest aliment i no el cos del poeta.

El Dragon Boat BCS (BCS: Breast Cancer Survivor, Supervivents de Càncer de Mama) és un moviment internacional, inspirat en la investigació de la medicina esportiva, i que uneix a dones que han superat aquesta malaltia per a palejar en vaillexs de drac seguint el ritme del tambor en benefici de la seua salut física (linfedema) i el seu benestar psíquic.

Ací pots vore les indicacions del mapa. No cal entrar en el Club Nàutic, sinó vorejar-lo com s'indica en el pla.

Escola de Vela RCNValencia
963 67 90 11

Imatges: