Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, rep a una delegació universitària xinesa d'alt nivel.

  • 26 de novembre de 2018
Image de la noticia

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha rebut aquest matí en la seu de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, a una delegació universitària d'alt nivell de Changchun, capital de la província nord-oriental xinesa de Jilin. Acompanyats pel director de l'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), Vicente Andreu, els representants de la Universitat Normal del Nord-est (NENU, per les seues sigles en anglès) han iniciat, amb aquesta visita a la vicepresidenta Oltra, la seua estada a València per a assistir a les celebracions del 11er aniversari de l’ICUV que tindran lloc dimecres que ve a la vesprada en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

 

El vicerector de la universitat contrapart de l’ICUV, Wang Yan, encapçala una delegació al que acompanyen destacats responsables de l'oficina internacional d'intercanvis i cooperació. En el curs de la reunió, s'ha posat de manifest la gran col·laboració que existeix entre ambdues universitats, la valenciana i la xinesa, en aspectes tals com l'intercanvi d'alumnat i docents; i la delegació de Changchun ha expressat el seu desig que s'incremente al mateix temps que ha posat en relleu la necessitat d'implementar un Grau d'Estudis Hispànics en aquesta universitat xinesa, així com el corresponent Grau en Estudis d'Àsia Oriental en la cinc vegades centenària Universitat de València.

 

La vicepresidenta del Consell ha expressat el seu desig que la col·laboració entre ambdues institucions es desenvolupe encara més i que puguen arribar a bon port aqueixos projectes. Ha ressaltat, així mateix, “que les llengües són el millor pont d'unió entre països, cultures i civilitzacions diferents”. El vicerector de NENU ha convidat formalment a la vicepresidenta Oltra a visitar Changchun quan ho desitge i ha expressat l'agraïment a les autoritats valencianes per l'acolliment que han dispensat a la seua delegació.

 

L'ICUV, que compleix 11 anys de fructífera existència el dimecres 28 de novembre, és l'únic centre oficial d'ensenyament de la llengua i difusió de la cultura xinesa a la Comunitat Valenciana. Va començar les seues activitats en 2007 i per les seues aules han passat més de 5.000 alumnes. Va ser premiat per la Generalitat el 9 d’Octubre del 2017 amb la “Distinció al Mèrit Cultural” i està considerat com a “Institut Confuci Model” per Hanban, la seu central dels IC a Xina. Fins avui s'han obert 530 Instituts Confucio i 1.113 Aules Confucio en 149 països i regions del món. El primer va ser a Seül (Corea del Sud) en 2004.