Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives (IUCIE) Logo del portal

La sala Espai d’Art Contemporani (EAC) repren la seua programació expositiva a través de l'operativitat d'Internet.

  • 23 d’abril de 2020
Image de la noticia
Escenas de calle, Borja Ibáñez, 2014

Des del seu origen, l'espai físic de la sala ha reunit les propostes de joves artistes valencians. La força creativa i el treball d'aquests s'han entés sempre inserides en un plantejament cultural i de compromís amb els valors d'efectiva col·laboració entre institucions, perquè el Centre de Documentació d'Art Valencià Contemporani "Romà de la Calle" (CDAVC) de la Universitat de València, Àmbit Cultural de El Corte Inglés, i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles estan implicades en aquesta labor cívica al servei de la societat valenciana

 En aquesta dinàmica constructiva s'incardinen també les mirades, respostes i expectatives dels artistes convidats a participar i a superar situacions tan difícils com la provocada per la pandèmia del coronavirus. La seua obra, presentada des d'ara en una ubicació virtual, convoca renovades expectatives després d'una dècada (2009-2019) en la tasca de continuar impulsant allò que és el primer projecte d'aquestes característiques vinculat a la promoció i divulgació de l'art contemporani valencià més jove. De nou, malgrat les actuals circumstàncies, aquesta iniciativa es bolca a fer que aquesta dinàmica puga continuar sent l'objectiu planificat de la Sala Espai d'Art Contemporani de El Corte Inglés des de l'assessorament de la Universitat de València.

Salvant els obstacles del present més immediat, en la nova plataforma expositiva podrà veure's la pintura de Borja Ibañez per a descobrir, inicialment, una programació que s'estableix a partir de la subjectivitat dels llenguatges i les poètiques que forgen les obres dels quatre joves artistes seleccionats per a aquesta nova etapa desenvolupada en 2020, intensa, heterogènia i, ara, també virtual.

En conjunt, aquesta programació evidenciarà els diferents processos de resimbolització artística, on la representació sempre transfigura fins i tot el seu sentit originari. Des d'aquesta perspectiva, Juan Felipe Martínez, Borja Ibáñez, Paula Rufat i Fernando Jiménez, ens proposaran la captura d'al·legories en temps i instants, en cultures i breus moments quotidians. En aquest cicle expositiu 2020, titulat Nous Simbolismes, les imatges apareixeran tan properes i familiars, com evocadores de significats tènues i vetlats allunyaments. Res que no puga pensar-se des de la Xarxa, gaudir-se a casa i viure's amb intensitat per a superar la idea, sempre contra natura, d'un art confinat.

 

 

Ricard Silvestre.

Coordinador del Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani (CDAVC)