Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

La Degana de la Facultat de Dret inaugura les I Jornades d'Anàlisi de Perfils Criminals

  • 17 d’octubre de 2016
Inauguració I Jornades d'Anàlisis de Perfils Criminals
Acto de inauguración

Les jornades van tenir lloc en la facultat de dret de la Universitat de València els dies 13 i 14 d'octubre i van comptar amb la presència en el seu acte inaugural amb diferents personalitats.

El passat dijous 13 d'octubre de 2016 va tenir lloc al Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València, l'acte d'inauguració de les I Jornades d'Anàlisis de Perfils Criminals organitzades conjuntament per l'Escola Europea de Ciències de la Seguretat i l'Institut Universitari de Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València.

Les Jornades celebrades a València tindran la seua rèplica a Madrid, Salamanca i Barcelona i finalitzaran la seua marxa en la ciutat de Miami, mostrant als assistents informació sobre el comportament criminal basant-se en la investigació i el suport operacional, mitjançant l'aplicació de l'experiència, la recerca i la formació.

Aquest primer Seminari, ha contat com a convidat amb En Mark Safarik, una de les autoritats mundials en la tècnica del perfil criminal per a la captura d'agressors en sèrie el bagatge professional de la qual naix de la seua experiència laboral de 22 anys en la Unitat de Ciències del Comportament del FBI.

En la taula redona han participat En Vicente Garrido, Criminòleg, Professor titular de la Universitat de València, En Salvador Carmena, Magistrat i Professor Associat a la Universitat de València i En Vicente  Grima, Advocat Penalista. Les conferències han sigut impartides per En Enrique Soto Castro, Inspector Cap de la Unitat d'Anàlisi de Conducta del Cos Nacional de Policia, Na Raquel  Rogero, Inspectora de la Unitat d'Anàlisi de Conducta del Cos Nacional de Policia, En Andrés  Sotoca, Capità de la Guàrdia Civil, Cap de la Unitat d'Anàlisi del Comportament Delictiu de la Guàrdia Civil i Na María José Garrido, Capità de la Guàrdia Civil, Unitat d'Anàlisi del Comportament Delictiu de la Guàrdia Civil. 

L'acte inaugural de les Jornades ha comptat amb la presència de Na María Elena Olmos Ortega, degana de la Facultat de Dret, En Ferran Puchades Vila, Secretari Autonòmic de Justícia de la Generalitat de València, En Fernando Santafé Soler, General de Divisió de la Guàrdia Civil, En Jose Javier Cuasante, Cap Superior de Policia de València,  En José Vicente Herrera Arrando, Intendent General Cap de la Policia Local de València. i En Augusto Gea, Director General de l'Escola Europea de Ciències de la Seguretat.

Imatges: