Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

L'Institut de Criminologia de la Universitat de València celebra els seus 50 anys d'investigació en l'àmbit del delicte

  • 21 de juny de 2019
Image de la noticia

Amb motiu del 50 aniversari, l'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals ha organitzat unes jornades que tractaran els actuals reptes de la investigació criminològica i les noves formes de delicte. A més, es presentarà en nou servei “CrimLab” i es realitzarà la clausura oficial de la 6a Edició del Màster en Criminologia i Seguretat.

L'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València (ICCP), és un dels més prestigiosos en el seu àmbit, amb cinquanta anys d'antiguitat, el segon institut més antic d'Espanya, només per darrere de l'Institut homònim de la Universitat Complutense de Madrid.

Amb motiu de la celebració del 50 aniversari s'han programat unes Jornades per a reunir experts, professors i juristes relacionats amb el món de la criminologia per a donar respostes als actuals reptes de la investigació criminològica i a les noves formes, cada vegada més complexes, del delicte.

De la mateixa manera, les Jornades alberguen la presentació oficial del “CrimLab”, un nou servei que l'ICCP posarà en marxa en les pròximes setmanes i que funcionarà com un laboratori o departament especialitzat. Així mateix, també està prevista la clausura de la 6a Edició del Màster en Criminologia i Seguretat.

La inauguració d'aquestes jornades dirigides per Mª Asunción Colás, professora de Dret Penal i co-directora del Màster en Criminologiia i Seguretat, ha sigut a càrrec de la Rectora de la Universitat de Val̀ència, M. Vicenta Mestre, la secretària general, M. Elena Olmos, el degà de la Facultat de Dret, Javier Palao i de José Luis González, catedràtic de Dret Penal i Director de l'ICCP.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre ha afirmat que "hui és un dia per a estar d'enhorabona. Celebrar cinquanta anys d'activitat ininterrompuda no ho poden fer tots els instituts d'investigació." A més, també ha volgut agrair a totes les persones que han fet possible aquest institut, des dels investigadors per les seues activitats científiques i docents fins al personal tècnic i d'administració i serveis.

José Luis González, ha explicat  que “la idea de crear un laboratori d'estudis criminalístics associat al nostre Institut naix de la necessitat de donar suport no solament als professionals del dret i a les administracions, sinó també a aquells particulars que, per l'una o l'altra raó, requerisquen ajuda. Per exemple, en la gestió de riscos en empreses, seguretat en edificis, suport a les companyies asseguradores, reforç als informes policials de crims o delictes que, no sent contradictoris, pogueren aportar visions diverses i fins i tot, per què no, plantejaments d'hipòtesis noves”.