Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • IUDESCOOP

El govern del IUDESCOOP està encomanat a òrgans unipersonals i col·legiats. Els unipersonals són el director i el secretari, i els col·legiats són el consell de l’institut i la junta permanent.

El director és elegit pel consell i nomenat pel rector de la Universitat. Per a ser-hi candidat cal complir les condicions següents:

  • Ser professor universitari, doctor, amb dedicació a temps complet i membre de l’institut.
  • No haver estat revocat com a director en els sis mesos anteriors a l’elecció.
  • Ser presentat com a tal candidat per, almenys, un 20% dels membres del consell.

Resultar elegit, en primera volta, el candidat que obtinga un nombre de vots superior a la meitat del nombre de membres del consell i, en segona volta, el que obtinga la majoria simple. El nomenament té una durada de tres anys, amb una única possibilitat de reelecció consecutiva.

El consell pot acordar la revocació del director mitjançant l’adopció, per majoria absoluta dels membres, d’una moció de censura, proposada per un 10% com a mínim dels seus membres, i no es podrà debatre ni votar abans de set dies ni després de quinze des de la seua presentació.

Si el consell no aprova la moció de censura, cap dels membres que l’hagen signada no podran presentar-ne una altra en un termini de 18 mesos. Si la moció de censura és aprovada, el director quedarà automàticament revocat, i aquesta decisió s’haurà de comunicar al rector. Produïda la revocació, s’ha de procedir a l’elecció d’un nou director segons el que disposa l’apartat anterior.

Dos membres de la junta permanent dirigeixen, cada un d’ells, el CIDEC i la revista Noticias del CIDEC, i realitzen, a més, les funcions que els haja delegat el director.

El consell és l’òrgan col·legiat de govern de l’Institut. Està format pels membres que hi estan adscrit i és el suprem òrgan decisori en matèria acadèmica i investigadora.
 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies