Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Estudis de les Dones Logo del portal

Premi A. Olga Quiñones Fernández a la professora Mónica Gil en la modalitat de Tesi doctoral.

  • 1 de març de 2018
Image de la noticia

PREMI A. OLGA QUIÑONES FERNÁNDEZ A LA PROFESSORA MONICA GIL EN LA MODALITAT DE TESI DOCTORAL

El passat 6 de febrer, la Vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València  va resoldre la IV edició del Premi A. Olga Quiñones Fernández, tot concedint el premi en la modalitat de tesi doctoral 2017 a la professora Monica Gil Junquero per la seva investigació “Els pressupostos de gènere a l’Estat espanyol”.

El Premi A. Olga Quiñones, impulsat per la Unitat d’Igualtat de la UV, té com a objectiu promoure la incorporació de la perspectiva de gènere i la igualtat en la docència i en la investigació, valorant-se en les diferents modalitats establertes l’originalitat i l’impacte dels treballs, la metodologia utilitzada i, finalment, la redacció del treball. El premi en la modalitat de tesi doctoral implica la concessió d’un diploma i mil cinc cents euros.

Sota el títol “Els pressupostos amb perspectiva de gènere a l’Estat espanyol” hi ha un treball de recerca realitzat en el marc del programa de Doctorat Estudis de Gènere de l’IUED, defensat el passat mes de setembre i que ha comptat amb la direcció de Josepa Cucó i Giner (UV) i Yolanda Jubeto Ruiz (UPV/EHU).

En aquest treball, la seva autora, Monica Gil Junquero, presenta un anàlisi d’ iniciatives de pressupostos amb perspectiva de gènere implementades en diferents nivells político-administratius de l'Estat espanyol, amb l’objectiu de dilucidar si efectivament, i tal i com s’estableix a la normativa i instruments per al foment de la igualtat, aquestes s'estan consolidant com una eina útil per a l’esmentada finalitat. Sota aquesta premissa, s'analitzen els marcs institucionals en els quals es desenvolupen aquestes iniciatives i s'explora la seva capacitat de transformació en els processos i les polítiques públiques per al foment de la igualtat. En base als resultats obtinguts, les experiències es cataloguen en la Progressió en Transformació (PET), una tipologia elaborada ad hoc amb la finalitat de classificar les diferents iniciatives de PPG en funció dels canvis que han aconseguit incorporar en pro de la igualtat de gènere. Així mateix, es presenten els problemes i resistències que dificulten l'avanç de les experiències de PPG i enfront d'ells, s'inclouen un seguit de propostes per a la seva superació.

Les properes setmanes es materialitzarà l’entrega del premi.