Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • IHMC

L'empremta química dactilar de la xufa

xufa valenciana

Per primera vegada s'ha identificat l'empremta química dactilar de la xufa açò permet diferenciar entre la xufa de València i la xufa d'Àfrica, un avanç revolucionari en el control de qualitat de les xufes i orxates per a garantir l'origen de la matèria primera empleada, com la Xufa de València. Per primera vegada, es presenten els resultats científics d'aquest estudi al públic de la mà de Josep Rubert autor principal de la investigació. Aquest divendres a les 11: 00 h., en el Palau de Cerveró (Saló d'Actes). Entrada lliure i gratuïta. Aforament limitat.

La presentació la realitzarà íntegrament en valencià Josep Rubert actual investigador de la Fundació Edmund March d'Itàlia, en representació de la Universitat Química i Tecnologia de Praga.
Josep estarà acompanyat de José Miguel Soriano especialista en nutrició de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, guanyador del World Gourmet Award amb el seu "Gran Llibre de l'Orxata".
D'altra banda, com a introducció a la presentació dels resultats científics, Cristobal Martí de l'horchatería Subies i Andoni Monforte de Món Orxata, realitzaran una breu presentació sobre l'origen històric de la xufa.
A l'acte acudirà així mateix el president de la Denominació d'Origen Xufa de València Antonio Gimeno.
L'acte se celebrarà en el Palau de Cerveró amb un catering posterior d'orxata natural i fartons.

Data d'actualització: 6 de juliol de 2017.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies