Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Professors de la Facultat de Medicina de València (1922)

.

Cal·ligrafies de la malaltia

L'exposició "L’experiment com a obra d’art" ara online

  • 5 de juliol de 2021
microscopi

L’exposició L’experiment com a obra d’art celebra el 125è aniversari de la Facultat de Ciències de la Universitat de València recuperant l’estatus artístic que mereix la seua cultura material. És una selecció d’objectes, llibres, imatges i textos que dialoguen entre ells per tal de proposar noves mirades als instruments científics de la Universitat de València. Ara és possible consultar-la amb aquesta versió online:

https://www.uv.es/webquimica/info.html#

Aquesta exposició perfora les fronteres de les ciències i les arts per ressituar l’objecte tecnocientífic dins dels seus valors estètics. Aquests objectes han estat emprats amb moltes finalitats científiques i tecnològiques; ara és el moment de repensar-los com a formes artístiques amb la perspectiva de les belles arts. És un homenatge a les diferents persones que els han utilitzats i un reconeixement del treball de totes les persones que han lluitat contra la indolència institucional per tal de conservar-los, restaurar-los i transformar-los així en un patrimoni viu, al servei de l’educació pública i la reflexió crítica. Els llibres que els acompanyen van ser publicats gairebé en les mateixes dates de creació de la Facultat de Ciències de la Universitat de València. Permeten així adquirir una idea raonable de la varietat d'activitats relacionades amb la química a les darreries del segle XIX. L'exposició és el resultat de la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, la Facultat de Químiques, l'Institut Interuniversitari López Piñero, el Museu d'Història de la Medicina i de la Ciència i la Biblioteca Vicent Peset Llorca. Ha estat comissariada per Josep Simón Castel (conservador del Museu d'Història de la Medicina i de la Ciència) i José Ramón Bertomeu Sánchez (catedràtic d'Història de la Ciència).

L’exposició es pot visitar al Palau de Cerveró, Sala José Puche, fins al mes de novembre de 2021. De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 h.