Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

.

Institut Interuniversitari López Piñero. Palau de Cerveró

.

Col·lecció cientificomèdica permanent en el Palau Cerveró

.

Dibuix de S. Ramón y Cajal

.

Biblioteca Historicomèdica "Vicent Peset Llorca"

.

Professors de la Facultat de Medicina de València (1922)

.

Cal·ligrafies de la malaltia

Participacions de Javier Fernández Galeano (contracte Juan de la Cierva-ILLP-UV)

  • 9 de juny de 2021
Javier Fernández Galeano

El passat 1 de juny, Javier Fernández Galeano es va incorporar a l’IILP i participarà als propers congressos:

17 de juny, Universitat Complutense de Madrid, "El petardeo en la cultura material gay del tardofranquismo y la transición: Un viaje a través de la memoria oral de Serafín Fernández Rodríguez",  ací  l’enllaç al programa.

25 de juny,  "Homosexuality, sexual abuse, and forensic medicine in Francoist Spain, 1955-1975", Conferència sobre ‘Sexual violence in modern southern European history’, Co-hosted by the Sexual Harms and Medical Encounters (SHaME) project at Birkbeck College, London, and the Research Centre for the Humanities, Athens.

Javier Fernández és doctor en història per Brown University i ha gaudit d'una beca postdoctoral Mellon en Wesleyan University, abans d'incorporar-se a l'Institut com a becari Juan de la Cierva. La seua investigació gira entorn de la història de l'homosexualitat a l'Argentina i Espanya en el segle XX, posant l'èmfasi en l'aparell medico-legal i en les estratègies de subjetivació, practiques de resistència i experiències eròtiques de les comunitats sexe-dissidents. Amb anterioritat, Javier va completar sengles llicenciatures en història i antropologia en la Universitat Complutense de Madrid, obtenint el premi extraordinari en ambdues, així com un màster en història en The New School de Nova York com a becari Fulbright. El seu treball ha aparegut publicat en el Journal of the History of Sexuality, Encrucijadas, i el Latin American Research Review, i compta a més amb articles en premsa en el Radical History Review i el Journal of Spanish Cultural Studies, entre altres revistes acadèmiques.