Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

FEM ciència?, propostes de la SCHCT per repensar el feminisme, la història i la cultura científica . Entrevista a Francesca Bray.

  • 13 de gener de 2022
Francesca Bray
2n lliurament de la 2ª edició de “FEM ciència?”

“Almost none of our categories is actually universal and none of our dynamics is inevitable.” 
(traducció: gairebé cap de les nostres categories és realment universal i cap de les nostres dinàmiques és inevitable)

En aquesta entrevista parlarem amb Francesca Bray sobre la història de la tecnologia amb una mirada decolonial i sensible al gènere.

https://blogs.iec.cat/schct/fem-ciencia/

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=4rg8US0S7Vo

Francesca Bray és historiadora i antropòloga de la ciència i la tecnologia i professora emèrita d’antropologia social a la University of Edinburgh. Ha estat durant 5 anys la presidenta de la Society for the History of Technology (SHOT) i ha rebut premis destacables com la Medalla Leonardo da Vinci. En la seva extensa trajectòria ha publicat nombrosos llibres i articles amb temàtiques que van des de la història crítica de la ciència i la tecnologia de Xina,  a la micro i macropolítica de la tecnologia agrícola del món contemporani i a l’antropologia i història de l’alimentació, aplicant sempre un enfocament decolonial i sensible al gènere.

Francesca Bray ens explicarà quina és la seva percepció personal de la història de la ciència i la tecnologia i quin paper tenen les dones i les cultures en ella, concretament en el període final de la Xina Imperial. També discutirà com s’ha de commemorar la ciència i quins reptes i dificultats hi ha en els estudis de la ciència i la tecnologia (STS). Finalment, ens parlarà del significat del concepte gynotechnics que està relacionat amb les tecnologies quotidianes i com aquestes defineixen el paper de la dona dins de la societat.