Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Jornades: "Barcelona hospitalària. La ciutat i els seus hospitals, segles XIV-XVIII"

  • 14 de gener de 2019
Barcelona

Dies 17 i 18 de gener al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Dos investigadors de l'Institut Interuniversitari López Piñero, Carmel Ferragud i Àlvar Martínez-Vidal, participen en les primeres jornades "Barcelona hospitalària. La ciutat i els seus hospitals, segles XIV-XVIII", que se celebren els dies 17 i 18 de gener al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA).

Carmel Ferragud, junt a Carles Vela (UdG), presenta la ponència titulada "La medicalització dels hospitals barcelonins baixmedievals"; i Àlvar Martínez-Vidal, junt a José Pardo-Tomás (CSIC), presenta la ponència titulada "Ensenyament i formació en anatomia als espais hospitalaris de la Barcelona moderna".  

Com apunten Alfons Zarzoso i Josep Barceló en la convocatòria, "Barcelona hospitalària” és un projecte d’estudi de llarga durada, des de l’època medieval fins a l’actualitat, sobre la història hospitalària i assistencial de la ciutat de Barcelona. En aquesta ocasió presentem la primera jornada de treball, que abraça els períodes medieval i modern. Es tracta d’un projecte que considera la institució pública d’assistència a l’espai urbà com una peça clau en la reproducció de les idees de comunitat i ciutat. 

Més informació: Tríptic de les primeres jornades 'Barcelona hospitalària'.