Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Josep Lluís Barona nomenat Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • 19 de juny de 2019
Barona

D. Josep Lluís Barona Vilar, catedràtic d'història de la ciència i membre de l'ILLP, ha estat nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina Valenciana. L'acte de recepció serà el proper dia 20 de juny i comptarà amb el discurs inaugural del nou membre i la resposta de l'acadèmica i historiadora de la ciència Rosa Ballester Añon. L’acte se celebrarà en el saló d’actes de la Real Acadèmia de Medicina (avinguda de Blasco Ibáñez, 15) a les 12:30 hores. La rectora de la Universitat, Mavi Mestre, té previst assistir a la sessió.

Josep Lluís Barona ha sigut professor visitant a les universitats d’Oxford, Bergen (Noruega) i Kumamoto (Japó), a més d’investigador visitant de l’Herzog  August Bibliothek Wolfenbüttel, a Alemanya, i del Rockefeller Arxive Center de Nova York. En l’actualitat és coordinador del grup d’investigació SANHISOC / Health in  Society, i va ser vicerector d’Estudis i de Relacions Internacionals des de 1986 fins a 1992.

El nou acadèmic és autor de múltiples llibres i és investigador principal d’una desena de projectes. Les seues col·laboracions amb revistes com ‘Le Monde Diplomatique’ i ‘L’Espill’ s’uneixen a les de periòdics com El País, Levante-EMV o eldiario.es, del qual és actualment col·laborador.

La seua investigació principal se centra en l’Europa contemporània, especialment en l’estudi social i polític d’àmbits diversos com la salut, la fam i la nutrició en els períodes entre guerres.