Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Josep Simon (IILP-UV) obre el cicle de conferències La Ciència també té Història

  • 12 d’abril de 2021
La ciència també té història

Josep Simon obre el cicle de conferències La Ciència també té Història, coordinat per Miquel Carandell en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica, que es programarà entre el 12 d'abril i el 7 de juny de 2021.

La seva conferència, el dilluns 12 d’abril (18.30) a la Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert porta per títol: "La física té història: espectacle, mesura i república" i el següent resum:
"A començament del segle XIX, la física era una àrea de curiositat comunament denominada “filosofia natural”, en que esotèrics fluids regien els fenòmens de la naturalesa dominada per individus fornits de títols nobiliaris. A principis del segle XX, la física havia esdevingut una república amb una constitució ben definida i articulada per revistes especialitzades, institucions, societats professionals, espais de comunicació pública, economies domèstiques i internacionals i títols universitaris. En aquesta xerrada farem un recorregut panoràmic per la història viva de la física contemporània i debatrem en quina mesura l’espectacle de la física va esdevenir república."

Més informació:

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca/canal/la-ci%C3%A8ncia-tamb%C3%A9-t%C3%A9-hist%C3%B2ria