Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Seminari impartit per María Tormo Santamaría. Dietista-Nutricionista, Màster en Salut Pública i contractada pre-doctoral. Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública iHistòria de la Ciència. Universitat d'Alacant

El treball analitza l'antecedent històric dels horts i les granges escolars que va promoure el Servei d'Extensió Agrària en les seues activitats formatives i divulgatives en la dècada de 1950; així com la continuïtat que van tenir com a unitats educatives desenvolupades en el Programa d'Educació en Alimentació i Nutrició (EDALNU) que es va engegar en 1961. La implantació dels horts i granges va ajudar a fomentar la producció local d'aliments protectors, a més de millorar els hàbits alimentaris a nivell escolar i familiar. L'aplicació de la metodologia de “aprender fent” va fomentar tant l'aprenentatge per descobriment, com el basat en problemes i l'aprenentatge servei. En línia amb el corrent historiogràfic del temps present i els usos del passat, la visió integradora del Programa EDALNU, en el qual l'escola, l'entorn i la família estaven interconnectats, pot servir d'exemple per a les actuals estratègies d'educació en alimentació i nutrició.