Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • GSIC

El projecte COMONSENS se centra en fonaments teòrics, disseny d'algorismes i la implementació en dos temes principals:

  • Xarxes de comunicació
  • Xarxes de sensors

Xarxes de Comunicació

 Hi ha una necessitat urgent de replantejar totalment l'arquitectura de xarxes sense fils de comunicació . La connectivitat ubiqua amb qualitat de servei de línia fixa ( QoS ) requereix velocitats de transmissió de fins a dos ordres de magnitud per sobre de les xarxes mòbils actuals 3G. Hi ha un consens general entre la comunitat enginyera que aquests requisits no es poden aconseguir , d'una manera econòmicament sostenible amb l'augment de les arquitectures existents ja que aquestes serien ineficients. De fet , el desenvolupament de configuracions de xarxes sense fils més flexibles , robustes i eficients, només sembla possible si es conceben nous esquemes com aquells basats en la idea de comunicació cooperativa . D'aquesta manera ens movem cap a un nou paradigma de xarxes sense fils en què la relació entre els nòduls serà inherentment col·laborativa, adaptable i dirigida a optimitzar el flux d'informació . Aquest ambiciós objectiu exigeix ​​l'establiment i la compressió detallada dels fonaments teòrics i les eines metodològiques emprades.
 

Xarxes de sensors.

És important desenvolupar la teoria fonamental que hi ha darrere de les xarxes sense fils de sensors. Les xarxes sense fils de sensors es necessiten per sentir l'ambient, detectar i reaccionar davant els successos, predir els fenòmens físics, auto - curació , organitzar i aïllar els nòduls defectuosos. No obstant això , la teoria fonamental necessària per entendre i construir de manera òptima aquests sistemes està encara lluny d'estar desenvolupada. Hi ha una necessitat imperiosa d'avançar en la caracterització teòrica de les xarxes de sensors, i això només es pot aconseguir a través d'un intercanvi d'idees continu entre diverses disciplines que tradicionalment s'han estudiat per separat. Això inclou establiment de xarxes, teoria de la informació, aprenentatge estadístic, tot això combinat amb el desenvolupament algorítmic apropiat i avaluacions d'implementació per repercutir en importants aplicacions pràctiques tant d'interès científic com social .

Data d'inici : de gener / 2009.

Data de finalització: de gener / 2014.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies