Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

COSIMA (Estratègies de Cooperació i Cognitives per a la Gestió Interferències en Xarxes Sense Fils de Comunicació)

L'objectiu de Cosima és desenvolupar mètodes de comunicació nous a nivell físic per a la gestió d'interferències en xarxes sense fils de comunicació.
Descripció

Cosima (Estratègies de Cooperació i Cognitives per a la Gestió Interferències en Xarxes Sense Fils de Comunicació)
L'objectiu de Cosima és desenvolupar mètodes de comunicació nous a nivell físic per a la gestió d'interferències en xarxes sense fils de comunicació . 
Les estratègies de cooperació són aquelles en què diversos transmissors i / o receptors es coordinen entre ells per millorar l'eficiència o augmentar el seu rendiment dins d'una xarxa de treball sense fils. Exemples representatius d'esquemes cooperatius que s'han de considerar en Cosima són l'alineament d'interferències, l'accés a mitjans no ortogonals, els codis computacionals, i els receptors iteratius. D'altra banda, les estratègies cognitives es refereixen als paradigmes de comunicació en què les terminals de ràdio adapten els seus paràmetres de transmissió per tal de no interferir les altres transmissions a la xarxa. Aquestes adaptacions de paràmetres es basen en la detecció de la cadena d'observació o espectre de l'entorn abans de la transmissió. El projecte desenvoluparà tècniques per dur a terme la gestió d'interferències en un sistema cognitiu basat en la canalització de la informació d'ocupació obtinguda a partir d'un sensor de xarxa. S'espera que les tècniques resultants proporcionen estratègies reals útils per protegir el sistema primari d'interferències perjudicials. La recerca en Cosima no es limitarà un nivell teòric i algorítmic sinó que es construirà un demostrador de maquinari heterogeni multiterminal per a l'avaluació pràctica en escenaris realistes de les tècniques cooperatives i cognitives desenvolupades més prometedores. El demostrador de maquinari consistirà en una xarxa primària formada per sis terminals MIMO ( ja disponibles d'anteriors projectes concedits pel Pla Nacional I + D ) d'alt rendiment i complementat amb una xarxa secundària formada per 20 terminals de baix cost creades amb tecnologia de Ràdio GNU. Ràdio GNU és un conjunt d'eines de programari gratuït i obert per a la creació de prototips de sistemes de ràdio definits per programari utilitzant una placa base de disseny obert anomenada Universal Programari Ràdio Peripheral (USRP). El veritable valor de l' USRP és que permet als enginyers crear (amb un baix pressupost i un esforç mínim ) sistemes de ràdio definits per programari basats en el programari obert i especificacions de maquinari.

Data d'inici
2011 Gener
Data de finalització
2014 Gener
Entitats col·laboradores:

Ministerio de Ciencia e Innovación