Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

MICS (Processament distribuït de senyals i comunicacions)

Aquest projecte abasta tres línies de recerca bàsica i aplicada: - Nous mètodes de mostreig, quantificació i de representació de senyals distribuïts - Interacció entre la Física i la codificació de font, codificació de canal i encaminament en xarxes de sensors descentralitzades. - Estimació / detecció / classificació distribuïda i control robust.
Descripció

 Aquest projecte abasta tres línies de recerca bàsica i aplicada:

  •  Nous mètodes de mostreig, quantificació i de representació de senyals distribuïts
  •  Interacció entre la Física i la codificació de font, codificació de canal i encaminament en xarxes de sensors descentralitzades.
  • Estimació / detecció / classificació distribuïda i control robust.

Nous mètodes de mostreig i quantificació distribuïts i de representació de senyals: la teoria del mostreig és la base dels problemes de les xarxes de sensors , ja que cada sensor actua com un mostrejador en l'espai i el temps . Els nuclis de mostreig espacial específics es determinaran pel seu procés físic específic, de manera que seran necessàries representacions de senyals compatibles amb el subespai definit per aquests. Atès que el sensor també requereix d'una precisió limitada, els mètodes de quantificació hauran de dissenyar acuradament .

Interacció entre la Física i la codificació de font , codificació de canal i encaminament en xarxes de sensors descentralitzades: suposant la comunicació local entre sensors, es produirà una estructura de relació espai- diferent, depenent de les lleis físiques del procés, que incidirà en la capacitat, en l'elecció de la font distribuïda i de les estratègies de codificació de canal més apropiades i en l'optimització de l'encaminament de la xarxa. A més, depenent de la tasca específica (estimació, detecció o classificació), l'optimització de tot el processament en la xarxa de sensors serà diferent, ja que les mesures de rendiment difereixen substancialment en cada cas .

Estimació / detecció / classificació distribuïda i control robust: en moltes aplicacions, és preferible "tancar el bucle " al voltant de la xarxa de sensors col·locant actuadors que puguin influir en el procés físic observat, establint un bucle continu entre el mostreig, l'estimació / detecció / classificació i l'actuació. La física del procés implicarà una clara contraposició entre la complexitat del processament i les restriccions de retard.

 

 

Data d'inici
2002 Octubre
Data de finalització
2005 Octubre
Entitats col·laboradores:

Swiss National Science Foundation