Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • GSIC

El projecte SENDORA se centra en el desenvolupament de tècniques innovadores basades en xarxes de sensors, que recolzessin la coexistència d'usuaris sense fil amb llicència i sense llicència a la mateixa àrea. La capacitat per detectar clars espectrals, sense interferir amb la xarxa primària actualment en ús, és la major dificultat actual a la qual s'enfronta la ràdio cognitiva, més l'objectiu és una granularitat fina de distribució (temps i freqüència . El concepte innovador i original proposat és el projecte SENDORA , que consisteix en desenvolupar un " Sensor de Xarxes donat suport a una Ràdio Cognitiva ", que ajudés a resoldre aquest problema, gràcies a la introducció de xarxes de sensors i capacitats de xarxes associades.

Més enllà de l'actual tecnologia punta a la ràdio cognitiva (ex. IEEE 802.21 en la distribució estàtica de l'espectre UHF TV ), aquesta tecnologia permetrà un accés mixt a la ràdio competitiu i dinàmic entre tecnologies mòbils i de banda ampla. En primer lloc s'han proposat diferents tipus d'escenaris, per necessitats reals, identificats principalment pels potencials integradors de les solucions. Des d'un punt de vista tècnic, s'han proposat tècniques innovadores en detecció d'espectres i d'actuació per identificar clars espectrals, analitzant la coexistència de ràdios cognitives amb tecnologia primària autoritzada sense generar interferències perjudicials. El disseny, la dimensió i connexió de les xarxes sense fils de sensors estan tractats a fons. Finalment, s'ha preparat una mostra de la prova de concepte per avaluar els estudis i simulacions subministrats per a cada tècnica descrita anteriorment .

Data d'inici : de gener / 2008.

Data de finalització: de desembre / 2010.

Entitats col·laboradores: Comissió europea

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies