Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

EMPOWER celebra la seua primera reunió per a planificar els passos a seguir

  • 25 d’octubre de 2022
Image de la noticia

Els membres del projecte «EMPOWER: Design and evaluation of technological support tools to empower stakeholders in digital education» han celebrat la primera reunió d'aquest consorci coordinat per l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) durant el dimarts 18 i dimecres 19 d'octubre. Durant la trobada, situat en les dependències del centre d'investigació, les entitats participants han tractat qüestions tècniques a desenvolupar, l'elaboració dels informes necessaris i la promoció que realitzaran de la iniciativa.

EMPOWER és una acció que té com a objectiu desenvolupar una plataforma tecnològica per a l'avaluació i l'entrenament de les funcions executives i l'autoregulació emocional. En aquest sentit, l'equip d'investigació del projecte treballa amb la hipòtesi que aquestes són habilitats clau per a la inclusió educativa i per a l'aprenentatge acadèmic.

La iniciativa pretén servir d'ajuda per a l'alumnat amb condicions del neurodesenvolupament, que juntament amb professors, psicòlegs i desenvolupadors codisenyaran aquesta plataforma en la qual s'utilitzaran tecnologies de seguiment de la mirada o eye-tracking juntament amb altres sensors. A més, el projecte dissenyarà diferents materials de formació i durà a terme diversos estudis científics orientats a demostrar l'efectivitat de la solució proposada.

El consorci està format per la Universitat de València, que coordina aquesta acció des de l’IRTIC, al costat de la Universitat Babes-Bolyai de Romania i l'Institut Universitari de Lisboa a Portugal, dos centres d'investigació especialitzats en educació especial i psicologia; així com amb la Universitat de Stichting Radboud en Països Baixos, l'Institut d'Enginyeria de Sistemes i Computadors de Portugal, la Universitat Hogskulen pa vestlandet de Noruega i la Universitat Tècnica de Cluj-Napoca a Romania, que es tracta de quatre departaments universitaris de l'àrea tecnològica especialitzats en intel·ligència artificial, eye-tracking i biosensors.

També participa en el projecte l'empresa de Romania IT Data Telekom, encarregada de la creació de continguts formatius. L'associació Autisme-Europa, organització amb base en Brussel·les que agrupa un centenar d'organitzacions de més de 40 països europeus, completa aquest consorci liderant la difusió dels resultats del projecte.

L'Agència Executiva d'Investigació (AEI) de la Comissió Europea cofinança el projecte a través del Programa Horitzó Europa, havent sigut seleccionat en la convocatòria d’«Inclusió en temps de canvi», en la convocatòria «Transformations» de l’esmentat programa.

 

Descàrrec de responsabilitat: 

Les opinions expressades només comprometen al(s) seu(s) autor(s) i no poden considerar-se una posició oficial de la Comissió Europea ni de l'Agència. Ni la Comissió Europea ni l'Agència poden considerar-se responsables d'aquestes.