Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

EUROLogin20 dedica l'any a treballar en la integració de la identificació electrònica en els sistemes dels seus participants

  • 28 de desembre de 2021
Image de la noticia

El projecte EUROLogin20 ha treballat, des del seu inici al març de 2021, per integrar la Infraestructura de Serveis Digitals (DSI) d'identificació electrònica (eID) en els sistemes dels tres proveïdors europeus d'intercanvi electrònic de dades (EDI) participants. Aquesta incorporació és una peça clau a l'hora de permetre a ciutadania i empreses europees la identificació digital amb l'objectiu de realitzar transaccions o qualsevol tipus de gestió, independentment del seu país de residència.

La Comissió Europea cofinança aquesta iniciativa, que forma part dels esforços per a garantir la mobilitat transfronterera i donar suport al mercat únic digital, a través del programa CEF Telecom gestionat per HaDEA. Generix, Nubilaria i headOn, de França, Itàlia i els Països Baixos respectivament, formen part de l'Acció.

Per a complir els objectius proposats, les entitats beneficiàries han revisat els requisits tècnics per a connectar els sistemes als seus respectius nodes nacionals de l’eIDAS amb la finalitat de dissenyar les seues solucions de programari integrant l’eID i en les condicions de seguretat pertinents. Així mateix, han desenvolupat un pla d'execució programat per a cada activitat d'implementació individual.

Els socis s'han posat en contacte amb el seu corresponent servei nacional del node eIDAS i han sol·licitat formalment el suport d'un operador. També han treballat, entre altres tasques, en l'anàlisi i el disseny del mòdul d'identificació electrònica a implementar i integrar en els serveis electrònics seleccionats dels implementadors durant les pròximes activitats que figuren en la planificació.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d’IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.