Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

EUROLogin2020 facilitarà l'accés de la ciutadania i empreses de la UE als serveis d’eID dels proveïdors d’EDI participants

  • 30 de març de 2021
Image de la noticia

Acaba de signar-se el projecte europeu CEF EUROLogin2020, coordinat per l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València. Es tracta d'una iniciativa que durarà 17 mesos i integrarà la identificació digital (eID) DSI (Digital Service Infraestructure, infraestructura del servei digital) en els sistemes de tres proveïdors europeus d'intercanvi electrònic de dades (EDI).

D'aquesta manera, la ciutadania europea i les empreses podran identificar-se digitalment per a realitzar transaccions o qualsevol classe de gestió, independentment d'on visquen. Per a això, es durà a terme la integració de tres proveïdors d’EDI en els nodes d'intercanvi nacionals (eIDAS), que es faran accessibles a ciutadans i empreses.

La plataforma d'emmagatzematge en el núvol de Generix, el soci de França, es connectarà al node francés eIDAS, mentre que la de Nubilaria d'Itàlia es connectarà a la del seu país respectiu, com farà la de HeadON, de Països Baixos. Aquesta acció està cofinançada per la Comissió Europea.

Així, els seus serveis estaran disponibles per a l'autenticació transfronterera en un entorn de producció abans que finalitze l'acció. EUROLogin2020 promourà l'adopció i ús de l’eID DSI i facilitarà l'accés als serveis prestats pels tres proveïdors d’EDI a tots els ciutadans i empreses de la UE que utilitzen la seua eID nacional, la qual cosa garantirà la mobilitat transfronterera i donarà suport al mercat únic digital.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.