Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

ICELAND-INV18 permetrà a les administracions públiques islandeses adaptar el seu sistema d'eFactura a l'estàndard EN europeu

  • 10 de juny de 2019
Image de la noticia

L’IRTIC, coordinador del projecte, participa en la reunió de llançament que té lloc en Reykjavík el 7 de juny.

El consorci ICELAND-INV18 s'ha reunit en Reykjavík per a llançar el projecte que permetrà a 8 administracions públiques d'Islàndia adoptar l'estàndard EN europeu de facturació electrònica.

L'objectiu d’ICELAND-INV18 és la de coordinar i donar suport a 8 administracions públiques islandeses en la Planificació de Recursos Empresarials que els permeta la incorporació de l'estàndard europeu EN de facturació digital. D'aquesta manera, les administracions públiques implicades actualitzaran el seu sistema perquè aquest siga també compatible amb el d'altres països europeus. Aquesta millora suposarà un estalvi de costos i temps tant per als seus proveïdors com per a la mateixa administració i permetrà agilitzar els tràmits.

Aquesta acció permetrà al desenvolupament tant de l’eDelivery i l’eFactura a Islàndia implicant una mostra representativa de les autoritats nacionals en l'adopció d'aquest estàndard. Així, aquestes administracions es convertiran en ambaixadores davant altres institucions islandeses sobre els beneficis de l’eFactura

En la reunió que ha tingut lloc el 7 de juny han participat a més de representants de les entitats beneficiàries, representants de l’IRTIC i LMT Group, que actuaran com coordinares tècnics del projecte.

  

 

Sistema de validació central

UNIMAZE- entitat proveïdora d'AP a Islàndia- establirà a més un sistema de validació central per a Islàndia. Aquest sistema de validació oferirà una eina web de confiança als proveïdors de serveis, a les entitats d'implementació d’ERP, a les empreses de programari i als contractistes que implementen l'EN per a permetre'ls validar factures segons l'estàndard EN.

Les 8 institucions públiques que participaran d'aquest projecte són Reykjavíkurborg (capital d'Islàndia), Grímsnes og Grafningshreppur (municipi), Skeiða- og Gnúpverjahreppur (municipi), Akureyrarkaupstað ur (ciutat), Íslandspóstur ohf (correus islandés), Félagsbústaðanar hf. (Reykjavík Social Housing) i dues companyies energètiques (Orkubú Vestfjarða ohf, i Orkuveita Reykjavíkur).

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.