Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

La iniciativa de dades obertes de trànsit de l’IRTIC integra les ontologies de la República Txeca

  • 19 de setembre de 2022
Image de la noticia

El projecte europeu de dades obertes LODRoadRTran18, coordinat per l’IRTIC, ha integrat els nous elements semàntics desenvolupats per l'equip de República Txeca. Les ontologies finals, accessibles i públiques, permeten la publicació de dades de trànsit rodat de tipus Safety Related Traffic Information (SRTI) centrats en la seguretat viària.

Cofinançada per HaDEA, la iniciativa s'enfoca a donar suport a la reutilització de les dades dinàmiques del trànsit per carretera a la República Txeca i a Espanya i propiciar que les dades de trànsit siguen localitzables, accessibles, interoperables i reutilitzables (FAIR) gràcies a la publicació a través del portal de dades europeu. Una altra de les seues finalitats és connectar dades de trànsit amb qualsevol altra dada del sector utilitzant la tecnologia de dades obertes enllaçades.

En aquest sentit, les ontologies desplegades consisteixen en “dades i procediments per al subministrament d'informació de trànsit mínima gratuïta relacionada amb la seguretat” d'acord amb les especificacions de l'acte delegat “COMMISSION DELEGATED REGULATION (EU) No 886/2013” de la Directiva europea d’ITS (DIRECTIVA 2010/40/UE).

La Universitat de València coordina el consorci a través de l’IRTIC amb l'assistència tècnica de LMT Group. La Direcció General de Trànsit, Desidedatum Data Company S.L., ESAM Tecnologia S.L., Universitat Politècnica de València, TamTam Research i la Czech Technical University participen en la seua execució.

Les ontologies actualitzades i publicades són les següents:

https://cef.uv.es/lodroadtran18/def/transporte/dtx_srti/

https://cef.uv.es/lodroadtran18/def/transporte/dtx_srti/administrativeUnit/

https://cef.uv.es/lodroadtran18/def/transporte/dtx_srti/roads/

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.