Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

La iniciativa sobre dades obertes enllaçades entre Espanya i República Txeca que finalitza en 2022 repassa el seu estat actual

  • 31 de març de 2022
Image de la noticia

Els membres del projecte LOD-RoadTran18, centrat en dades obertes enllades (LOD), han tractat aquest dimarts els seus aspectes administratius, de difusió i tècnics, posant l'accent en el seu estat i resultats. La iniciativa, que finalitzarà en els últims mesos de l'any, suposa un esforç conjunt d'Espanya i la República Txeca per a reutilitzar les dades dinàmiques del trànsit per carretera d'ambdós països.

La Universitat de València coordina el consorci a través de l’IRTIC amb l'assistència tècnica de LMT Group. La Direcció General de Trànsit, Desidedatum Data Company S.L., ESAM Tecnologia S.L., Universitat Politècnica de València, TamTam Research i la Czech Technical University participen en la seua execució.

Aquesta iniciativa cofinançada per HaDEA té com a objectiu donar suport a la reutilització de les dades dinàmiques del trànsit per carretera a la República Txeca i a Espanya i propiciar que el portal de dades europeu siga localitzable, accessible, interoperable i reutilitzable (FAIR). Una altra de les seues finalitats és connectar el portal amb qualsevol altra dada del sector utilitzant les citades dades obertes enllaçades.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.