Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

L’IRTIC coordina el desenvolupament del projecte eID4Spain2020

  • 19 d’abril de 2021
Image de la noticia

La Comissió Europea ha aprovat el projecte eID4Spain2020 proposat pel Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació de Trànsit (LISITT) de l’IRTIC durant la línia de pressupost CEF Telecom de l'any passat. L'objectiu de l'acció és, després de 18 mesos de treball, connectar els serveis electrònics públics prestats per tres administracions públiques espanyoles al node eIDAS espanyol a través de CL@VE 2.0 per a permetre l'autenticació transfronterera d'acord amb el Reglament eIDAS.

La iniciativa, cofinançada per la Comissió Europea, es basa en els resultats de diverses accions anteriors com eID4Spain, que va coordinar l’IRTIC. En concloure, els serveis electrònics oferits per aquestes tres administracions públiques estaran disponibles en un entorn de producció per a l'autenticació transfronterera (a través d’eIDAS).

Per tant, l'acció donarà suport a l'Ajuntament d’Alcobendas, Diputació d'Ourense i Ajuntament de Torrent en el compliment dels requisits del Reglament eIDAS i facilitarà l'accés als serveis electrònics públics espanyols a tots els ciutadans i empreses de la UE que utilitzen la seua identificació electrònica nacional, de manera que es garantisca la mobilitat transfronterera i el suport i reforç del mercat únic digital.

El projecte eID4Spain2020 adaptarà les solucions dels participants per a connectar-se a CL@VE 2.0, la principal solució de govern electrònic espanyola utilitzada pels serveis electrònics públics locals, regionals i nacionals per a autenticar als ciutadans d'acord amb les noves interfícies i requisits. Els socis ja estan connectats a una versió anterior de la plataforma CL@VE que no està vinculada al node eIDAS.

Web del projecte

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.