Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Els proveïdors EDI d'Up-Access finalitzen amb èxit l'actualització dels seus punts d'accés

  • 28 de juny de 2019
Image de la noticia

El projecte UP-Access permet a 4 proveïdors EDI actualitzar els seus punts d'accés per a la transmissió transfronterera de fitxers electrònics d'acord amb el protocol AS4, promogut per la comissió europea a través del seu programa CEF Telecom i d'acord amb el reglament eIDAS.

Els resultats del projecte Up-Access contribueixen a un dels objectius de la Comissió Europea en matèria d'enfortiment de les relacions comercials entre els països: la creació d'un Mercat Únic Digital (Digital Single Market). Aquesta estratègia respon a l'interés per facilitar als ciutadans i ciutadanes l'accés a productes i serveis en línia. D'aquesta manera, es propicien les condicions perquè les xarxes i serveis digitals cresquen, enfortint l'economia digital europea.

Els proveïdors EDI implementadors són Invinet Sistemes 2013 (Espanya),  Babelway (Bèlgica), Datajust B.V. (Holanda) i Webware Internet Solutions (Alemanya), coordinats per la Universitat de Valéncia (Espanya). Aquests proveïdors han actualitzat els seus punts d'accés per a la transmissió transfronterera de fitxers electrònics d'acord amb el protocol AS4, promogut per la comissió europea a través del seu programa CEF Telecom, i d'acord amb el reglament eIDAS.

Després de l'actualització dels seus sistemes podran oferir als seus clients -tant del sector públic com del privat- la possibilitat de transferir documents electrònics de manera segura a través d'internet seguint el protocol AS4, el qual ja és utilitzat per milers d'entitats dels Estats Membre.

El projecte ha comptat amb un pressupost total de 346,251.62 euros i un finançament, per part de la Comissió Europea (corresponent al 75% d'aquest total) de 259,688.72 euros.