Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Els participants d’AS4EDI20 desenvolupen les tasques prèvies a la implementació tècnica i inicien les proves de conformitat i connectivitat

  • 28 de gener de 2022
Image de la noticia

Els participants implementadors del projecte AS4E4DI20 han realitzat l'anàlisi de requisits tècnics i funcionals de la iniciativa, a més de presentar el disseny de la solució i el calendari de planificació de la implementació en el seu propi Informe de Disseny de la Solució Individual. Actualment, estan immersos en les proves de conformitat i connectivitat que es realitzen amb l'equip de suport del CEF, les quals asseguren que els Punts d'Accés (AP) promoguts per la Comissió Europea en el seu programa eDelivery compleixen amb els estrictes criteris de qualitat establits per a assegurar la seua fiabilitat i seguretat.

Una vegada finalitzada la fase dels tests CEF, s'iniciarà una nova fase del consorci AS4EDI20 en la qual es realitzaran tests d'interoperabilitat. En aquest estadi, cada participant implementador realitzarà aquestes proves amb, almenys, dues AP d'entitats participants i aquestes inclouran l'ús de la solució llista per a producció de cada entitat per a confirmar tots els passos del procés d'intercanvi de dades. La tasca abasta el funcionament de l'AP i del SMP de cada participant implementador durant un any.

Quant a l'anàlisi de requisits i el disseny de la solució, els membres de la iniciativa han desenvolupat les tasques preliminars per a la implementació tècnica de l'AS4 i els SMP dels participants implementadors d'aquest consorci. Cadascun d'ells ha realitzat el seu estudi amb el suport de la Universitat de València.

A més, els beneficiaris de l'acció col·laboren amb l'entitat coordinadora per a intercanviar les seues experiències com a proveïdors de tecnologies de la informació en els diferents Estats membre, la qual cosa pot desembocar tant en noves aliances empresarials transfrontereres dels participants en la implementació, com en un major coneixement dels mercats potencials del sector de la informació digital en altres Estats membre quant a serveis de lliurament electrònic.

Validated ID, d’Espanya; Pantarei Soluzioni Informatiche, S.A.T.A. i Promofarma, d’Itàlia; Ionite de Països Baixos i Globaltnet de Letònia són part d’aquest iniciativa. El projecte AS4EDI2020, coordinat per l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) i cofinançat per la Comissió Europea a través del programa CEF Telecom gestionat per HaDEA, permetrà a un gran nombre d'entitats europees utilitzar els serveis de lliurament electrònic compatibles amb AS4 proporcionats pels membres del consorci.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.