Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

Participants en LOD-RoadTran18 treballen en el desenvolupament d'una guia per a punts d'accés nacionals

  • 4 de febrer de 2021
Image de la noticia

L’IRTIC, coordinador del projecte LOD-RoadTran18, s'ha reunit amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i Desidedatum com a entitats participants de la iniciativa per a implementar adequadament la seua activitat 9, “Avaluació de l'impacte i guia per a NAP”. Els objectius principals d'aquesta tasca són el desenvolupament d'un marc de referència reutilitzable i una avaluació i supervisió aplicable en tota la Unió Europea per a considerar els impactes de la reutilització de trànsit LOD, així com el desplegament d'una guia per a punts d'accés nacionals (NAP) que abaste la Unió Europea.

Entre altres objectius, el projecte pretén millorar la interoperabilitat, distribució i reusabilitat a escala europea de les dades de trànsit d'Espanya i la República Txeca. Així mateix, persegueix que adquirisquen caràcter de dada oberta enllaçada (Linked Open Data, LOD).

Durant la reunió, s'ha tractat la consideració de diferents tipus de fonts de dades per part d'UPV i Desidedatum per a proporcionar un valor afegit en ser relacionades amb les dades de trànsit, així com la proposta de consultes en llenguatge natural que podrien ser útils per al projecte. En tractar-se d'una activitat global, s'ha destacat que tant la informació espanyola com la provinent de la República Txeca hauria de tindre's en compte.

IRTIC, LMT Group, la Direcció General de Trànsit, Desidedatum Data Company S.L, ESAM Tecnología S.L., Universitat Politècnica de València, TamTam Research i la Czech Technical University participen en LOD-RoadTran18. La Unió Europea financia el projecte a través del mecanisme CEF.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.